Grupul chinez de tehnologie Tencent a cumpărat o participație de 5% la Tesla, pentru 1,78 miliarde de dolari

Grupul chinez de tehnologie Tencent a cumpărat o participație de 5% la Tesla, pentru 1,78 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2017

Grupul chinez de tehnologie Tencent Holdings a investit 1,78 de miliarde de dolari într-o participație de 5% la producătorul american de automobile electrice Tesla, tranasmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tencent, cunoscută mai ales pentru aplicația mobilă WeChat, a investit în mai multe sectoare, precum jocuri, divertisment, cloud computing și finanțare online, scrie News.ro.

Tencent deține de pe 24 martie peste 8 milioane de acțiuni Tesla, a anunțat marți producătorul auto, compania chineză devenind în acest fel unul dintre cei mai mari acționari.

Tesla, condusă de Elon Musk, a atras capital pe fondul pregătirii lansării producției de serie a sedanului Model 3.

Compania a atras aproximativ 1,2 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni comune și obligațiuni convertibile, la începutul acestei luni.

ASF a coborât pe stradă: plângerile a mii de oameni nemulțumiți de firma de asigurare s-au transformat în controale, amenzi și contracte schimbate CITEȘTE ȘI ASF a coborât pe stradă: plângerile a mii de oameni nemulțumiți de firma de asigurare s-au transformat în controale, amenzi și contracte schimbate

Musk este cel mai mare acționar al Tesla, cu o deținere de circa 21% la 31 decembrie.

Acțiunile Tesla sunt în creștere cu 1,7%, la 274,76 dolari pe unitate, în timpul tranzacțiilor electronice premergătoare deschiderii bursei din New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
tesla