Guvernul a aprobat Masterplanul de transporturi

Guvernul a aprobat Masterplanul de transporturi
scris 14 sep 2016

Guvernul a avizat, astăzi, hotărârea de guvern pentru aprobarea Masterplanului General de Transport al României, document care stabilește cum va arăta infrastructura țării în următoarele decenii.

Masterplanul General de Transport este documentul care indică prioritățile României în materie de infrastructură de transport până în 2030 și implică investiții totale de 43,5 miliarde de euro.

Masterplan-ul poate fi citit AICI.

La nivelul autorităților au avut loc dezbateri, în ultimul an, în legătură cu forma în care ar trebui aprobat documentul. În timp ce unii decidenți au propus aprobarea unei Hotărâri de Guvern, alții au înclinat spre un proiect de lege trimis de către Guvern spre aprobare în Parlament, pentru a reduce riscul unor modificări după intrarea în vigoare.

În 15 martie, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marcel Boloș susținea că Guvernul va aproba un proiect de lege pe care îl va trimite în Parlament, însă ulterior autoritățile preferat să realizeze un proiect de Hotărâre de Guvern.

Producția auto românească, în scădere cu 6,5% în primele opt luni din 2016 CITEȘTE ȘI Producția auto românească, în scădere cu 6,5% în primele opt luni din 2016

În iunie 2016, proiectul de HG pentru aprobarea Masterplanului General de Transport a fost lansat în dezbatere publică, în cadrul Comisiei de Dialog Social.

Masterplanul cuprinde proiectele de infrastructură care trebuie realizate până în 2030. În următorii 15 ani, România își propune să construiască 1.200 km de autostradă și 1.900 km de drumuri expres, naționale și variante de ocolire. Costurile totale sunt evaluate la 43,5 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masterplanul de transport