Guvernul britanic a aprobat extinderea aeroportului Heathrow, printr-un proiect de 16 miliarde de lire sterline

Guvernul britanic a aprobat extinderea aeroportului Heathrow, printr-un proiect de 16 miliarde de lire sterline
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2016

Guvernul britanic a aprobat marți un proiect de 16 miliarde de lire sterline pentru extinderea aeroportului londonez Heathrow în detrimentul aeroportului Gatwick, punând capăt uneia dintre cele mai lungi dezbateri din politica țării, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Executivul de la Londra a confirmat în acest fel concluziile de anul trecut ale unei comisii susținute de stat, potrivit cărora aeroportul Heathrow este cel mai potrivit pentru a beneficia de construcția unei a treia piste de aterizare, primul proiect de o astfel de amploare din sud-estul Angliei care va fi pus în practică după cel de-al doilea Război Mondial, scrie News.ro.

Lucrările de dezvoltare vor permite ca aeroportul cu o istorie de 70 de ani să poată primit 135 de milioane de pasageri pe an.

Proiectul va fi supus consultărilor publice, înainte de a fi înaintat Parlamentului în iarna 2017-2018.

În pofida protestelor din partea unor membri ai Partidului Conservator și a opoziției, premierul Theresa May va beneficia probabil de un sprijin suficient în Parlament pentru adoptarea acestui proiect.

Detaliile finanțării nu au fost încă stabilite. Sectorul privat va plăti construcția pistei, dar guvernul a cerut aeroportului să nu crească taxele de aterizare.

VIDEO Uber a realizat primul transport de marfă cu un camion fără șofer: 45.000 de cutii de bere CITEȘTE ȘI VIDEO Uber a realizat primul transport de marfă cu un camion fără șofer: 45.000 de cutii de bere

Heathrow este cel mai aglomerat aeroport din Europa, dar indecizia legată de extindere i-au diminuat avansul în fața aeroporturilor din Frankfurt, Amsterdam și  Paris (Charles de Gaulle), care au mărit numărul curselor.

Dezvoltarea altor noduri aeriene, între care a celor din Dubai și Istanbul, a atras acolo o pondere mai mare a traficului de transfer pentru cursele pe distanțe lungi.

Noua pistă a aeroportului Heathrow va contribui la economia britanică cu până la 61 de miliarde de lire sterline și va aduce până la 77.000 de locuri de muncă în următorii 14 ani, potrivit guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
heathrow