HiSky ia locul Blue Air pe unele rute

HiSky ia locul Blue Air pe unele rute
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2022

Compania aeriană HiSky,  înființată în anul 2020 în Republica Moldova și certificată recent ca operator aerian și în România, își extinde operațiunile în hub-ul din București cu trei noi rute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorul ajunge astfel la patru destinații internaționale și două destinații interne operate de pe aeroportul București Otopeni. Belgia, Irlanda și Spania sunt țările către care pasagerii români vor putea călători cu HiSky, din capitală, de la finalul acestui an. 

Consiliul Concurenței avansează noi reguli pentru Uber și Bolt, dar și pentru taxi CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței avansează noi reguli pentru Uber și Bolt, dar și pentru taxi

„Adăugăm o categorie nouă de destinații cu plecare din capitală către orașe în care locuiesc importante comunități de români, Dublin și Malaga. Practic, în acest moment, baza de la București devine principalul hub de operare pentru HiSky”, explică Mareș Cărăvan, Director Comercial HiSky Europe.  

Pe astfel de rute, precum Dublin, opera anterior și Blue Air, care și-a oprit însă activitatea fără un termen clar de reluare la acest moment.

Compania a început în luna mai operarea primelor zboruri din noua bază operațională a companiei, aeroportul Otopeni din București.

În urmă cu un an a fost anunțat că HiSky pregătește lansarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj, a doua bază operațională a companiei, după cea din Chișinău.

HiSky operează o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri și o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri.

Compania are în acest moment peste 200 de angajați, dintre care aproape jumătate personal de zbor.

Ungaria majorează de urgență dobânzile și anunță noi măsuri care să susțină forintul și să tempereze inflația. Moneda a crescut cel mai mult din 2011 după anunț CITEȘTE ȘI Ungaria majorează de urgență dobânzile și anunță noi măsuri care să susțină forintul și să tempereze inflația. Moneda a crescut cel mai mult din 2011 după anunț

Iulian Scorpan, fondator și directorul general al HiSky, fost pilot și director general la Air Moldova, a înființat HiSky la Chișinău împreună cu Victor Sulă, anterior director general adjunct al operatorului aerian de peste Prut.

viewscnt
Afla mai multe despre
companie aeriană
hisky