Hyundai Kona, primele informații și imagini oficiale. Noul SUV de clasă B va avea o versiune de 177 CP

Hyundai Kona, primele informații și imagini oficiale. Noul SUV de clasă B va avea o versiune de 177 CP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 iun 2017

Hyundai a prezentat primele imagini și informații oficiale cu SUV-ul Kona, aproape simultan cu noul Citroen C3 Aircross, cu care concurează în clasa B, alături de vedetele europene, Renault Captur sau Nissan Juke.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hyundai Kona va avea un puternic concurent chiar în grupul din care face parte, Kia anunțând în urmă cu doar câteva zile propriul SUV subcompact, Stonic, cu care va împărți platforma și componentele.

Noul SUV coreean are un design fluid, cu trăsături inspirate de la tendințele momentului în industria auto, dar cu o puternică personalitate ce amintește de celelalte SUV-uri ale mărcii.

Polițiștii vor purta o cameră video-audio care să le înregistreze discuțiile cu șoferii CITEȘTE ȘI Polițiștii vor purta o cameră video-audio care să le înregistreze discuțiile cu șoferii

Ca și la modelele concurente, se pune accent pe posibilitățile de personalizare, pe tehnologie de conectare cu telefoanele, pe asistență a șoferului tot mai importantă și cerută inclusiv de testele de siguranță. Tehnologii care altădată puteau fi regăsite doar la modelele premium de top, astăzi pot fi cumpărate pe un automobil de clasă B. Și vorbim despre asistența la frânare de urgență, la depășirea benzii de rulare, alertă pentru atenția șoferului, lumini adaptabile și altele.

Dimensiunile sunt aproape standard în segment, 4,15 metri lungime, cu 1,8 metri lățime și 1,55 metri înălțime, u un ampatament corespunzător de 2,6 metri.

Motorizările propuse sunt trei, două pe benzină de 1.0 litri, 120 CP, și 1.6 litri, 177 CP, ambele turbo, și 1.6 CRDI, de 136 CP.

Potrivit Hyundai, modelul se lansează chiar în această lună pe piața din Coreea, urmând ca pe piețele din Europa și alte zone să fie introdus treptat, în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
kona