IATA va lansa permisul de călătorie digital la mijlocul lunii aprilie

IATA va lansa permisul de călătorie digital la mijlocul lunii aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2021

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunțat că la mijlocul lunii aprilie va fi lansat pe o platformă Apple un permis de călătorie digital pentru rezultatele testelor COVID-19 și certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaționale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Permisul de călătorie digital, în prezent în fază de testare, fusese planificat să fie lansat la finalul lunii martie, scrie Agerpres.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Vicepreședintele regional al IATA pentru Africa și Orientul Mijlociu, Kamil Alawadhi, a declarat miercuri că se așteaptă la lansarea pe platforma Apple în jurul datei de 15 aprilie, și ulterior pe o platformă Android.

"Dar aplicația va avea succes numai după ce va fi adoptată de companiile aeriene, de țări și de operatorii aeroporturilor", a explicat Alawadhi. Acesta a adăugat că există un interes uriaș din partea operatorilor aerieni pentru permisul de călătorie digital.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Compania aeriană Virgin Atlantic a anunțat vineri că va testa aplicația IATA pe ruta sa de la Londra către Barbados din 16 aprilie.

Perspectivele pentru companiile aeriene s-au înrăutățit recent, comparativ cu previziunile IATA din decembrie, din cauza înăspririi restricțiilor de călătorie, dar Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni se pregătește de o redresare a călătoriilor în acest an. Vara aceasta va fi decisivă pentru multe companii aeriene și turistice, care încearcă să supraviețuiască în urma restricțiilor impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19), apreciază IATA.

Permisul IATA de călătorie va ajuta la facilitarea călătoriilor punând rezultatele testărilor pentru COVID-19 și certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul de check-in.

Campania de vaccinare a sporit speranțele că vor fi permise mai multe călătorii, dar IATA susține că statele trebuie să emită o dovadă digitală pentru a permite efectuarea călătoriilor.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
permisul de călătorie digital
iata