După declarații războinice ale autorităților, este anunțat și rezultatul negocierilor cu sindicatul de la metrou: fără disponibilizări, iar cercetarea disciplinară a celor care au participat la protest este suspendată

După declarații războinice ale autorităților, este anunțat și rezultatul negocierilor cu sindicatul de la metrou: fără disponibilizări, iar cercetarea disciplinară a celor care au participat la protest este suspendată
scris 31 mar 2021

Metrorex a anunțat că s-a fnalizat prima rundă de discuții dintre conducerea companiei și reprezentanții sindicatului. În cadrul discuțiilor directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a arătat că nu vor exista disponibilizări, iar cercetarea celor care au participat la protestul de vineri este suspendată.

Conducerea companei anunță, însă, că problemele financiare ale Metrorex trebuie rezolvate, iar cercetarea penală și recuperarea pierderilor de la cei cre au blocat metroul continuă, scrie News.ro.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

”Discuțiile cu sindicatul USLM s-au finalizat marți, 30 martie, cu aceleași concluzii precum cele stipulate în procesul verbal de vineri, ziua acțiunii ilegale, care a dus la blocarea metroului. În cadrul discuțiilor, directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a reiterat că, la acest moment nu se vor opera disponibilizări. Situația economică a companiei va fi pe agenda unei discuții viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să își asaneze problemele financiare”, a transmis, marți seară, Metorx, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, ”matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri și cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliți prin lege”.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

”De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discuțiilor cu sindicatul, acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura București. Acesta stipulează că perioada de discuții are termen data de 05 aprilie. Celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează firesc”, a mai transmis compania.

Metrourile nu au funcționat, vineri, după ce câteva sute de angajați au protestat coborând pe căile de rulare.

Metorex a anunțat că pierderile cauzate de acțiunea de protest considerată ilegală depășesc 2,8 milioane de lei, ar compania va face toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus o plângere la DNA, iar Metrorex la DIICOT, fiind deschise anchete.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, măsuri după protestul de la metrou, pe care-l consideră ilegal. Premierul cere recuperarea prejudiciului de la cei care se fac vinovați, constituirea Metrorex ca parte civilă în procesul de recuperare a sumelor, dar și reducerea salariului cu o zi pentru toți cei care au participat. ”Nu voi permite să fim șantajați”, a afirmat premierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
sindicat