Începe proiectarea pentru încă un drum radial din regiunea București-Ilfov

Începe proiectarea pentru încă un drum radial din regiunea București-Ilfov
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Autoritățile anunță semnarea contractului pentru încă un drum radial din regiunea București-Ilfov, respectiv Drumul Radial 10 – Măgurele Express. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu precizează că drumul va avea peste 11 kilometri, patru benzi de mers, piste pentru pietoni și biciclete, investiția fiind de peste 12,5 milioane de lei, fără TVA. Oficialii Consiliului Județean Ilfov precizează că drumul va duce la dezvoltarea zonei de sud a județului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Începe proiectarea pentru încă un drum radial din regiunea București-Ilfov! A fost semnat contractul pentru proiectarea încă unui drum radial din cele 8 conexe Autostrăzii Bucureștiului A0, din cadrul proiectului "Orbital București", cu Asocierea DP Consult SRL - Explan SRL”, anunță, marți, Irinel Ionel Scrioșteanu.

SIF Muntenia și Sea Container Services lansează ofertă publică de preluare la Șantierul Naval Orșova CITEȘTE ȘI SIF Muntenia și Sea Container Services lansează ofertă publică de preluare la Șantierul Naval Orșova

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor precizează că este vorba despre contractul pentru Drumul Radial 10 – Măgurele Expres, care presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, drumul va avea o lungime de 11,17 km, 4 benzi de circulație (câte 2 benzi pe sens), 2 zone de acostament,  4 zone de siguranță cu parapeți, zonă mediană de 8 m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară, piste de biciclete, trotuar pietonal, transport public și iluminat.

”Valoarea contractului este de 12,5 milioane lei, fără TVA, asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar durata acestuia este de 12 luni. DR10 va asigura conexiunea între orașul Măgurele (Ilfov) și Municipiul București pe următorul traseu: Autostrada A0 - oraș Măgurele - Parc Industrial Măgurele - DNCB - Prelungirea Ferentari”, a mai transmis Scrioșteanu.

Potrivit acestuia, ”implementarea acestor proiecte este asigurată de Consiliul Județean Ilfov și PMB, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București ADIZMB, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”.

La rândul lor, oficialii CJ Ilfov au transmis că drumul va duce la dezvoltarea zonei de sud a județului.

”Primul pas a fost deja făcut. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB) a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, dar și pentru elaborarea proiectului necesar autorizării, execuției lucrărilor de construire, dar și obtinerii autorizatiei de constructie. Deja a fost semnat contractul cu Asocierea DP Consult – Explan SRL. După finalizarea acestei etape, va începe construcția efectivă Drumului Radial 10 (Măgurele Expres)”, a transmis CJ Ilfov.

Criza energetică s-a încheiat - Reuters CITEȘTE ȘI Criza energetică s-a încheiat - Reuters

Acesta este cel de-al patrulea Drum Radial aflat în proiectare, după:

  • Drumul Radial 1 - Vest Expres (Domnești/Ciorogârla - A0 - DNCB - Bd. Timișoara)
  • Drumul Radial 9 - Sud Expres (Berceni/Vidra - A0 - DNCB - Bd. Metalurgiei)
  • Drumul Radial 4 - Nord Expres (Bulevardul Poligrafiei - Șoseaua Sisești - DNCB - A0 Mogoșoaia - DJ Buftea-Corbeanca)
viewscnt
Afla mai multe despre
drum radial
bucuresti
măgurele