Michelin închide trei fabrici din Germania

Michelin închide trei fabrici din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunțat închiderea a trei unități de producție din Germania și transferarea în Polonia a centrului de servicii pentru clienți, indicând "lipsa competitivității operațiunilor noastre germane pentru piețele europene și de export", transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În urma acestei decizii, Michelin va include provizioane de aproximativ 425 milioane de euro în rezultatele sale anuale, scrie Agerpres.

Stellantis așteaptă o încetinire a electrificării, din cauza alegerilor europarlamentare din 2024 CITEȘTE ȘI Stellantis așteaptă o încetinire a electrificării, din cauza alegerilor europarlamentare din 2024

Compania va opri activitatea la fabricile sale din Karlsruhe, Trier și Homburg până la finalul lui 2025, fiind afectați 1.532 de angajați. În prezent, Michelin are peste 8.000 de angajați în Germania, Austria și Elveția.

"Această decizie are legătură cu sporirea concurenței pe segmentul anvelopelor ieftine pentru camioane", a precizat într-un comunicat Michelin.

Luna trecută, Michelin a concediat 1.400 de angajați în Statele Unite. O altă uzină din Germania, în Bamberg, a fost închisă în 2019. 

viewscnt
Afla mai multe despre
michelin
germania