Michelin închide trei fabrici din Germania

Michelin închide trei fabrici din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunțat închiderea a trei unități de producție din Germania și transferarea în Polonia a centrului de servicii pentru clienți, indicând "lipsa competitivității operațiunilor noastre germane pentru piețele europene și de export", transmite Reuters.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

În urma acestei decizii, Michelin va include provizioane de aproximativ 425 milioane de euro în rezultatele sale anuale, scrie Agerpres.

Stellantis așteaptă o încetinire a electrificării, din cauza alegerilor europarlamentare din 2024 CITEȘTE ȘI Stellantis așteaptă o încetinire a electrificării, din cauza alegerilor europarlamentare din 2024

Compania va opri activitatea la fabricile sale din Karlsruhe, Trier și Homburg până la finalul lui 2025, fiind afectați 1.532 de angajați. În prezent, Michelin are peste 8.000 de angajați în Germania, Austria și Elveția.

"Această decizie are legătură cu sporirea concurenței pe segmentul anvelopelor ieftine pentru camioane", a precizat într-un comunicat Michelin.

Luna trecută, Michelin a concediat 1.400 de angajați în Statele Unite. O altă uzină din Germania, în Bamberg, a fost închisă în 2019. 

viewscnt
Afla mai multe despre
michelin
germania