Însoțitorii de bord ai Air France intră miercuri într-o grevă de o săptămână

Însoțitorii de bord ai Air France intră miercuri într-o grevă de o săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2016

Însoțitorii de bord ai companiei aeriene Air France intră miercuri într-o grevă de o săptămână, ce ar putea afecta peste 130.000 de pasageri, în plin sezon al concediilor, relatează The Local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sindicatele SNPNC și UNSA-PNC, ce reprezintă circa 45% dintre însoțitorii de bord ai companiei franceze, au anunțat că membrii săi vor înceta lucrul în perioada 27 iulie - 2 august, după ce negocierile cu patronatul au eșuat, scrie News.ro.

Greva are loc într-o perioadă extrem de aglomerată. Între 130.000 și 150.000 de pasageri au bilete pentru cele circa 1.000 de zboruri Air France prevăzută în această săptămână.

„Nu se intră în grevă într-o astfel de perioadă, ce riscă să compromită refacerea Air France”, a declarat directorul general al companiei, Frederic Gagey. „Nu trebuie să uităm că 2015 a fost primul dintre ultimii șase ani în care am avut un rezultat pozitiv (…). Ar fi păcat ca societatea să piardă din nou bani”, a adăugat el.

Însă liderii de sindicat sunt fermi. „Am informat conducerea în legătură cu această grevă din 3 iunie – le-am oferit două luni pentru a discuta”, a declarat un reprezentant al sindicatului SNPNC, Christophe Pillet. „Nu au folosit acest timp”, a adăugat el.

FOTO & VIDEO Aurul BNR, la Muzeul Tezaurului de la Tismana CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Aurul BNR, la Muzeul Tezaurului de la Tismana

Restul companiilor deținute de Air France – Hop! și Transavia – nu vor fi afectate.

Sindicatele cer prelungirea acordurilor în vigoare ce reglementează condițiile de muncă pe o perioadă de cinci ani, în timp ce conducerea companiei este de acord numai cu o prelungire de 17 luni.

Air France-KLM Group este cel mai mare operator aerian din Europa și și-a redus pierderile operaționale în primul trimestru până la 99 milioane de euro, de la 417 milioane de euro în urmă cu un an, datorită ieftinirii carburanților și a măsurilor de restructurare aplicate de către conducere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
greva