Ryanair a confirmat ținta de profit anual după o creștere de 4% în primul trimestru fiscal

Ryanair a confirmat ținta de profit anual după o creștere de 4% în primul trimestru fiscal
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2016

Ryanair Holdings a confirmat luni ținta de profit anual, după o creștere de 4% a profitului net în primul trimestru fiscal încheiat în iunie, la 256 de milioane de euro, evoluție care contravine tendinței din sectorul transporturilor aeriene europene, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările au urcat în aceeași perioadă cu 2%, la 1,68 miliarde de euro, scrie News.ro.

Ryanair, cel mai mare operator aerian din Europa în funcție de numărul de pasageri, a avertizat însă că există riscuri legate de îndeplinirea țintei de profit anual de 1,375-1,425 miliarde de euro.

Compania anticipează că în anul fiscal care se va încheia pe 31 martie 2017 va transporta 117 milioane de pasageri, cu 1 milion peste estimarea inițială.

”Avertizăm că există riscuri semnificative post-Brexit, pentru restul anului”, a anunțat compania.

Profiturile transportatorilor aerieni sunt afectate de o serie de șocuri produse în ultimele luni.

Ikea aduce 43 milioane euro la capitalul firmei care deține cele 33.600 ha de pădure în România CITEȘTE ȘI Ikea aduce 43 milioane euro la capitalul firmei care deține cele 33.600 ha de pădure în România

Atacurile teroriste, grevele controlorilor de trafic și votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană au afectat încrederea consumatorilor și au redus rezervările, companiile fiind nevoite să ofere discount-uri mari pentru a ocupa avioanele.

International Consolidated Airlines Group, compania mamă a British Airways, a redus estimările de profit imediat după referendumul britanic.

Operatorul britanic low-cost easyJet a emis ulterior un avertisment referitor la profitabilitate și, săptămâna trecută, a avertizat că atacul terorist de la Nisa și tentativa de puci din Turcia ar putea provoca o nouă scădere a cererii.

Deutsche Lufthansa a avertizat miercuri că profitul companiei ar putea scădea în acest an, în loc să crească ușor, așa cum estima anterior. Operatorul german a explicat că incidentele teroriste au condus la o scădere puternică a cererii pentru cursele pe distanțe lungi.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair