Italia vrea să-și închidă porturile navelor europene aflate în misiune pe Marea Mediterană

Italia vrea să-și închidă porturile navelor europene aflate în misiune pe Marea Mediterană
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2018

Italia vrea să-și închidă porturile navelor aflate în misiune pe Marea Mediterană atunci când acestea au la bord migranți salvați în largul Libiei, a declarat ministrul italian de Interne Matteo Salvini, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Joi, voi aduce pe masa europeană, la Innsbruck, cererea de închidere a porturilor italiene navelor misiunilor internaționale”, a declarat Salvini duminică, pe contul său de Twitter, referindu-se la o reuniune a miniștrilor de interne din UE prevăzută în Austria, scrie News.ro.

”Din nefericire, guvernele italiene din ultimii cinci ani au semnat acorduri pentru ca toate aceste nave să-și depună migranții în Italia”, a adăugat el.

Elon Musk vrea să salveze copiii thailandezi blocați într-o peșteră cu un submarin personalizat, construit special pentru această misiune CITEȘTE ȘI Elon Musk vrea să salveze copiii thailandezi blocați într-o peșteră cu un submarin personalizat, construit special pentru această misiune

Aproximativ 106 migranți au debarcat la Messina, în Sicilia, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ei au fost salvați joi, în largul Libiei, de nava militară irlandeză Samuel Beckett.

Mai multe misiuni patrulează pe Marea Mediterană, iar Salvini nu a precizat pe care le vizează.

Principala misiune este Operațiunea Sophia de luptă contra traficanților de ființe umane, lansată de Uniunea Europeană (UE) în 2015. Ea este plasată sub comandament italian, iar cartoerul ei general se află la Roma.

Există, de asemenea Operațiunea Triton, lansată în 2014 de Agenția europeană pentru controlul frontierei externe a UE Frontex. Nave NATO participă la această operațiune.

Noul Guvern italian a implementat o politică vizând să aducă la zero numărul migranților care sosesc pe coastele țării.

Matteo Salvini, care este liderul Ligii (extremă dreapta), a interzis deja, miercuri, navelor închiriate de ONG-uri să intre în porturile italiene.

Nava Aquarius, a ONG-ului francez SOS Méditerranée, și nava Lifeline, închiriată de ONG-ul german cu același nume au fost nevoite săacosteze în Spania, prima, iar în malta, a doua.

De la 1 ianuarie, 16.687 de persoane au debarcat pe coastele italiene - dintre care 11.000 provenind din Libia - cu 80% mai puține decât anul trecut în aceeași perioadă, potrivit unor date publicate joi de Ministerul italian de Interne.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
marea mediterana
porturi