IVECO deschide un nou service în Deva, printr-o investiție Dutch Truck Services și AIC de un milion de euro

IVECO deschide un nou service în Deva, printr-o investiție Dutch Truck Services și AIC de un milion de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 oct 2023

Producătorul de camioane IVECO a deschis, în parteneriat cu două companii locale, un punct vânzare nou, inclusiv cu service, în Deva, extinzând rețeaua din România la 22 de puncte de vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Grupurile de firme Dutch Truck Services și AIC Services, controlate de omul de afaceri Stefan Albarosa, au deschis un nou centru IVECO în Deva, format din showroom – punct de vânzare, precum și service. Unitatea este considerată de constructorul olandez IVECO punct de referință pe coridorul Constanța – Arad, cel mai tranzitat coridor la ora actuală din România, și va oferi clienților atât consultanță comercială și financiară, cât și inspecție tehnică a vehiculelor, asistență tehnică, vânzare de piese de schimb. Investiția în noul sediu a fost estimată la un milion de euro, fiind anticipate beneficii economice pentru oraș prin crearea de noi locuri de muncă.

Programul redus de operare al aeroportului Brașov îl face neprofitabil pentru operatorii aerieni CITEȘTE ȘI Programul redus de operare al aeroportului Brașov îl face neprofitabil pentru operatorii aerieni

Prin deschiderea acestui centru, distanța medie între două ateliere IVECO pe coridoarele tranzitate din România se reduce de la 130 la 120 km, potrivit reprezentanților companiei.

„Vom continua reducerea distanței, așa cum promiteam și la începutul anului, oferind clienților noștri cea mai bună asistență prin creșterea capilarității rețelei. Ambiția noastră este ca pe coridoarele cele mai tranzitate din România aceștia să nu facă în medie mai mult de o oră până la cel mai apropiat atelier IVECO și să aibă tot confortul necesar pe durata misiunilor”, spune Andrei Gagea, director general IVECO România.

Directorul general al Dutch Truck Services, Gabriel Stanciu, estimează o cifră de afaceri de 2,5 până la 2,8 milioane de euro, în 2024, cu un nivel de 3 – 3,35 milioane de euro în 2025.

În același timp, directorul AIC Service Network, Ionel Balașa, spune că se așteaptă la 50 de vehicule servisate lunar, anul viitor, și la 75, în 2025.

Noul showroom IVECO din Deva are o suprafață construită de peste 800 de metri pătrați, care include un atelier cu 8 posturi de lucru, o magazie de piese de schimb cu etaj de peste 150 mp, o stație ITP, precum și peste 200 metri pătrați de birouri.

ACORD Industria auto răsuflă ușurată: normele Euro 7 sunt eliminate, practic, pentru autoturisme și LCV CITEȘTE ȘI ACORD Industria auto răsuflă ușurată: normele Euro 7 sunt eliminate, practic, pentru autoturisme și LCV

Stefano Albarosa, unul dintre cei mai mari investitori în afacerile cu camioane din România, spune că activitățile de after sales ale companiei specializate, AIC Service Network, din grupul pe care îl deține, se bazează pe caracterul multibrand. Compania mai este autorizată pentru mărcile Ford Trucks și Otokar. „Deschiderea oficială a centrului nostru de service din Deva, ca centru de service autorizat IVECO, este un pas în această direcție. Datorită volumului suplimentar de servicii generat de brandul IVECO din Deva, vom putea să investim în continuare în infrastructura noastră de servicii și să oferim un nivel superior de servicii tuturor clienților IVECO și a altor mărci din zonă”, spune Stefano Albarosa.

Rețeaua IVECO are în acest moment în România 22 de showroom-uri și 25 de centre de service. Marca are o cotă pe piața locală de peste 20%, pe segmentul vehiculelor grele, 3,5-7,49 tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
iveco
dutch truck services
stefano albarosa
aic