Jeep Renegade, cel mai ieftin model al mărcii, retras de pe piața din SUA și Canada

Jeep Renegade, cel mai ieftin model al mărcii, retras de pe piața din SUA și Canada
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 dec 2023

Modelul Jeep Renegade, cel mai ieftin al mărcii americane, care se vinde din ce în ce mai slab pe toate piețele lumii, va fi retras din SUA și Canada, din cauza performanțelor comerciale foarte slabe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Reprezentanții Jeep au confirmat că modelul Renegade nu se va mai vinde în SUA și Canada, după ce mai multe informații în acest sens fuseseră distribuite de dealerii americani ai mărcii. Mașina a fost lansată în 2014 și a atras clienții dornici să cumpere un automobil Jeep la un preț accesibil, însă volumele vândute nu s-au ridicat niciodată la nivelurile așteptate. Platforma pe care a fost construită datează din vremea Fiat-Chrysler, fiind utilizată și pe modelul Fiat 500X, printre altele.

Liderul de la Belgrad: Versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia CITEȘTE ȘI Liderul de la Belgrad: Versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia

În SUA și Canada, Renegade costă puțin sub 30.000 de dolari, un preț considerat foarte accesibil după criteriile acestor două țări. Următorul model Jeep, din punct de vedere al prețului, este Compass, care este mai scump cu numai 500 de euro. În Europa, Renegade costă aproximativ 28.000 de euro, pentru cea mai ieftină echipare, 4x2, propulsată de un motor mild-hybrid de 1.5 litri, în timp ce cea mai ieftină versiune 4x4 costă peste 40.000 de euro.

Vânzările modelului Renegade nu sunt extraordinare nici în Europa, din acest motive este de așteptat ca și aici modelul să dispară, mai ales că el are deja un înlocuitor, Avenger, care are aproape aceleași dimensiuni. În 2023, în primele 10 luni ale anului, Renegade s-a vândut în 36.600 exemplare, în scădere cu 5 procente față de anul trecut, după ce în octombrie volumul vândut a ajuns la 3.400 de exemplare, fiind mai mic cu 33% față de anul trecut.

FOTO Nissan Leaf se transformă în SUV de anul viitor CITEȘTE ȘI FOTO Nissan Leaf se transformă în SUV de anul viitor

Modelul Avenger, care teoretic înlocuiește Renegade în gamă, chiar dacă este mai mic, are vânzări mai mari. În luna octombrie au fost înregistrate 6.200 de unități înmatriculate în Europa, cu peste 30.000 de unități pe primele 10 luni.

În plus, după lansarea versiunii electrice de anul trecut, motorizările cu combustie și hibrid au sosit abia în acest an, astfel că este așteptată o creștere a vânzărilor în continuare.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeep renegade
jeep avenger
jeep ieftin