Linia de autobuz 783 devine linia 100 și va asigura o legătura mai rapidă între centrul Bucureștiului și Aeroportul Otopeni

Linia de autobuz 783 devine linia 100 și va asigura o legătura mai rapidă între centrul Bucureștiului și Aeroportul Otopeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Linia de autobuz 783 devine linia 100 și va asigura o legătură directă între centrul Bucureștiului și Aeroportul Internațional Otopeni, din 2 decembrie 2023, informează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Linia 100 va avea o frecvență de 15 minute pe timpul zilei, va opera pe același traseu, având mai puține stații, scrie Agerpres

Negocieri la Dacia, pentru Contractul Colectiv de Muncă. Sindicatele vor cea mai mare creștere de salarii din istorie CITEȘTE ȘI Negocieri la Dacia, pentru Contractul Colectiv de Muncă. Sindicatele vor cea mai mare creștere de salarii din istorie

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov a dispus înființarea acestei linii ca urmare a numeroaselor sugestii primite din partea publicului, dar și a datelor culese în teren. Autobuzele liniei 100 vor opri în doar nouă stații, unde sunt principalele puncte de legătură cu alte linii importante: Piața Unirii, Universitate, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Presei, Aeroport Băneasa, Primăria Otopeni, Aeroport Henri Coandă (Plecări), Aeroport Henri Coandă (Sosiri).

Pe sensul spre Piața Unirii vor fi efectuate opriri în stațiile: Aeroport Henri Coandă, Primăria Otopeni, Aeroport Băneasa, Piața Presei, Piața Victoriei, Piața Romană, Piața 21 Decembrie 1989, Piața Unirii.

Linia 100 va funcționa 24 de ore din 24, iar intervalul de succedare între vehicule va fi de 15 minute pe timp de zi și 30 de minute pe timp de noapte.

Totodată, pentru a le oferi tuturor călătorilor mai multe posibilități de transport, TPBI a decis ca, tot din data de 2 decembrie, traseul liniei de autobuz 442 să fie modificat, cu trecere pe la Aeroportul "Henri Coandă".

Așadar, autobuzele liniei 442 vor circula pe traseul: terminal "Therme București", DN1, Centrul comercial Balotești, DN1, Otopeni, Bd. Aeroportului, stația "Aeroport Henri Coandă Sosiri", Bd. Aeroportului, DN1, Sos. București-Ploiești, Bd. Mărăști, terminal "Piața Presei", cu întoarcere pe Bd. Mărăști, Sos. București-Ploiești, DN1, Otopeni, stația "Aeroport Henri Coandă Plecări", Bd. Aeroportului, DN1, Balotești, terminal "Therme București".

În plus, parcul de vehicule al liniei 442 va fi suplimentat, acestea fiind programate să circule la un interval de succedare de 20 de minute la orele de vârf.

viewscnt
Afla mai multe despre
autobuz 783
aeroportul otopeni