Livrările de aeronave ale Airbus au scăzut cu o treime

Livrările de aeronave ale Airbus au scăzut cu o treime
scris 8 feb 2023

Livrările de aeronave ale Airbus au scăzut în ianuarie cu o treime, până la 20 de avioane, comparativ cu 30 în aceeași lună a anului trecut, a anunțat compania.

Producătorul european de avioane a mai spus într-o actualizare operațională lunară că a vândut 37 de avioane în ianuarie, sau un total net de 36 după anularea vânzării unui A320neo, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a depășit Germania și este lider european în producția de SUV-uri subcompacte, cu Duster și Puma

Datele detaliate ale Airbus au arătat că anularea a venit de la Viva Air Colombia, o subsidiară a Irelandia Aviation.

Noile comenzi au inclus o decizie anunțată anterior a Delta Air Lines de a exercita opțiuni pentru încă 12 avioane A220-300.

Soluționarea de săptămâna trecută a unei dispute de lungă durată referitoare la vopseaua suprafeței exterioare și siguranță, cu Qatar Airways, în baza căreia Airbus va restabili 73 de comenzi pe care le-a revocat, nu este încă reflectată în cifre.

Deși ianuarie este de obicei o lună lentă, scăderea livrărilor vine pe măsură ce Airbus încetinește ritmul creșterilor planificate de producție din cauza disponibilității limitate a motoarelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
aeronave