Lufthansa va comanda 22 de avioane pentru distanțe lungi, în valoare de 7,5 miliarde de dolari

Lufthansa va comanda 22 de avioane pentru distanțe lungi, în valoare de 7,5 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2023

Lufthansa va comanda 22 de avioane de ultimă generație destinate curselor pe distanțe lungi, cu un preț total de listă de 7,5 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acordul include 10 Airbus A350-1000, cinci Airbus A350-900 și șapte Boeing 787-9, iar aeronavele vor fi fi livrate începând de la jumătatea acestui deceniu, a spus compania, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Lufthansa se află, de asemenea, în negocieri avansate pentru achiziționarea altor avioane pe distanțe lungi, care ar putea fi puse la dispoziție într-un termen mai scurt, a adăugat aceasta.

Comanda de aeronave înseamnă că Lufthansa și-a asigurat peste 50 de avioane de ultimă generație destinate curselor pe distanțe lungi pentru companiile aeriene membre ale grupului său, de când a început pandemia, a declarat directorul general Carsten Spohr, într-un comunicat.

Ele ”vor juca, de asemenea, un rol decisiv în a ne ajuta să ne atingem obiectivele de reducere a emisiilor de carbon până în 2030, deoarece aeronavele eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, care încorporează cea mai recentă tehnologie de producție, sunt de departe cea mai mare pârghie pentru a oferi mai multă protecție climatică în sectorul aviației”, a adăugat Spohr.

Airbus a declarat că această comandă a adus registrul de comenzi pentru avioane A350 al Lufthansa la un total de 60 de aeronave.

Compania aeriană emblematică a Germaniei a mai anunțat în această săptămână că membrii consiliului de supraveghere au fost de acord să prelungească contractul lui Spohr ca CEO pentru încă cinci ani.

Lufthansa și Airbus au anunțat, de asemenea, că au semnat un memorandum de înțelegere privind consolidarea cooperării lor în materie de durabilitate, inclusiv combustibili durabili pentru aviație și explorarea utilizării hidrogenului.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
avioane
aeronave