Lunaz Group, susținută de David Beckham și care transforma mașinile clasice în electrice, își încetează activitatea

Lunaz Group, susținută de David Beckham și care transforma mașinile clasice în electrice, își încetează activitatea
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Compania britanică Lunaz Group care transforma mașinile cu motoare pe combustie în vehicule electrice și care a fost susținută de David Beckham (fotografiat în timp ce încărca un Rolls Royce electric) a declarat că și-a încetat activitatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lunaz a declarat că decizia s-a datorat „întârzierii” interzicerii vânzării de vehicule pe benzină și diesel, scrie BBC. Anul trecut, prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declarat că o interdicție planificată a fost amânată cu cinci ani, din 2030 până în 2035, arată G4Media.ro.

Dacia Sandero se menține liderul pieței auto din Europa și ia distanță în fața competitorilor CITEȘTE ȘI Dacia Sandero se menține liderul pieței auto din Europa și ia distanță în fața competitorilor

Divizia companiei care convertește camioane de gunoi a intrat în administrare săptămâna trecută.

Lunaz a precizat într-o declarație că „în prezent se restructurează pentru a-și ajusta activitatea și operațiunile ca răspuns la dinamica schimbătoare a pieței”.

Acesta a spus: „Acestea sunt cauzate de întârzierile la cerința legislativă pentru ca flotele să treacă la vehicule cu emisii zero”.

„Toate entitățile operaționale ale companiei și-au oprit operațiunile cu intenția de a reporni sub o nouă structură pentru a satisface cererea actuală și viitoare pentru produsele companiei pentru vehicule de pasageri și comerciale”. BBC înțelege că personalului i s-a spus să plece acasă și să nu se mai întoarcă.

Un angajat, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat că firma a adus personal nou încă de acum două săptămâni.

El a declarat pentru BBC săptămâna trecută că personalul a fost „chemat într-o cameră și i s-a spus că nu și-au atins obiectivele și că, prin urmare, investitorii s-au retras” și că toți vor fi concediați. Firma a depus o cerere de schimbare a numelui companiei de camioane de gunoi din Lunaz Applied Technology în App Tech Productions pe 13 martie.

Consiliul Buckinghamshire, care a avut un contract cu compania pentru a acoperi un camion de gunoi, a declarat că este „dezamăgit” să audă despre încetarea operațiunilor.

DOCUMENT Modificări în proiectul care clarifică situația întreprinderilor legate la microîntreprinderi - precizare pentru norma de venit și numirea/revocarea administratorului CITEȘTE ȘI DOCUMENT Modificări în proiectul care clarifică situația întreprinderilor legate la microîntreprinderi - precizare pentru norma de venit și numirea/revocarea administratorului

Pe lângă camioanele de gunoi, Lunaz a transformat o serie de mașini clasice pentru clienți, inclusiv Aston Martin și Rolls-Royce. Ca un cadou de nuntă pentru fiul său Brooklyn, dl Beckham a plătit pentru ca firma să electrifice un Jaguar XK140.

Compania a avut un acord cu firma de colectare a deșeurilor Biffa pentru a converti 10 camioane. Anthony Holley, directorul de flote și facilități al Biffa, a declarat: „Ambele companii au fost implicate: „Ne menținem angajamentul de a ne crește flota net zero ca parte a unor planuri mai ample de decarbonizare a operațiunilor noastre.” El a adăugat că societatea va „continua colaborarea cu Lunaz Group atunci când se vor relua operațiunile pentru produsele sale pentru vehicule comerciale”.

Potrivit The Telegraph, compania cu sediul în Silverstone a fost fondată în 2018 de antreprenorul David Lorenz și de fostul director tehnic de Formula 1 Jon Hilton, afacerea asigurându-și investiția din partea lui Beckham în 2021. Fostul fotbalist englez ar fi preluat o participație de 10 procente, alți investitori fiind familia Barclay, care sunt actualii proprietari ai The Telegraph.

viewscnt
Afla mai multe despre
lunaz group
david beckham
mașini electrice