FOTO Peugeot lansează noua generație 5008, cu propulsie electrică și baterii produse în Franța

FOTO Peugeot lansează noua generație 5008, cu propulsie electrică și baterii produse în Franța
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 mar 2024

Peugeot, una dintre mărcile europene cu cel mai mare progres în electrificarea gamei, a lansat pe piață o nouă generție a celui mai mare SUV al său, 5008, care primește acum și propulsie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A treia generație Peugeot 5008 vine pe piață cu propulsie electrică, pe lângă cele clasice, cu combustie, și hibrid. Autonomia anunțată ajunge până la 660 km, ceea ce îi permite să concureze cu modele mai scumpe din acest segment al SUV-urilor de clasă medie.

FOTO Start pentru lărgirea la 4 benzi a DN1A, spre Chitila-Mogoșoaia CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru lărgirea la 4 benzi a DN1A, spre Chitila-Mogoșoaia

Noul Peugeot 5008 a fost dezvoltat pe arhitectura STLA Medium, o platformă care la bază este gândită pentru vehicule electrice, dar permite și utilizarea de motoare cu combustie. Cea mai accesibilă variantă va avea o motorizare mild-hybrid, cu baterie de 48 de volți, versiunea intermediară va fi full-hybrid, iar versiunea cea mai scumpă va fi cea complet electrică.

Pe versiunea de top, electrică, care are o arhitectură pe 400 de volți, sunt disponibile mai multe opțiuni de motorizare, cu tracțiune pe 2 roți la 157 kW (345 Nm) sau 170 kW (345 Nm) și tracțiune integrală, cu 2 motoare și o putere totală de 237 kW (157 kW în față și 80 kW în spate).

Bateriile vor fi de 73 kWh și 98 kWh cu o chimie de tip NMC (nichel, mangan și cobalt) și autonomii între 500 și 660 km, în funcție de motorizare. Încărcarea la stație de putere se poate face în 30 de minute, de la 20 la 80% din baterie. Este primul model care va primi baterii fabricate de compania ACC, un joint-venture între Stellantis și Mercedes, cu fonduri obținute de la statul francez, însă pentru început bateriile vor fi livrate de BYD.

Dacia deschide comenzile pentru noul Duster, în România CITEȘTE ȘI Dacia deschide comenzile pentru noul Duster, în România

Odată cu această generație, mașina crește în lungime, până la 4,79 metri, astfel că se apropie mai mult de rivalii premium, la un ampatament de 2,89 metri. Cu aceste dimensiuni, Peugeot 5008 oferă mai mult spațiu, pentru al treilea rând de scaune și pentru bagaje: 289 de litri cu toate cele 7 scaune pe poziție.

La interior, noul 5008 vine cu bordul digital i-Cockpit, format din ecranul instrumentarului de bord, curbat, și un ecran mai mic pentru infotainment.

Peugeot 5008 va fi putea fi comandat din luna mai, cu livrări care sunt programate pentru toamna acestui an.

FOTO Peugeot lansează noua generație 5008, cu propulsie electrică și baterii produse în Franța

FOTO Peugeot lansează noua generație 5008, cu propulsie electrică și baterii produse în Franța

viewscnt
Afla mai multe despre
peugeot 5008
peugeot ev
masini electrice