Maersk întrerupe toate transporturile prin Marea Roșie și Golful Aden, până la noi ordine

Maersk întrerupe toate transporturile prin Marea Roșie și Golful Aden, până la noi ordine
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2024

Maersk va întrerupe toate transporturile prin Marea Roșie și Golful Aden până la noi ordine, după ce una dintre navele sale a fost atacată de militanți în weekend, a anunțat compania marți, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia gigantului maritim danez extinde o pauză de 48 de ore implementată duminică, imediat după atac, scrie News.ro.

Tesla a anunțat rezultatele pentru 2023, sub ținta stabilită de Elon Musk. Vânzările record din trimestrul 4, mai mici decât cele anunțate de BYD. Prima dată când compania chineză depășește Tesla CITEȘTE ȘI Tesla a anunțat rezultatele pentru 2023, sub ținta stabilită de Elon Musk. Vânzările record din trimestrul 4, mai mici decât cele anunțate de BYD. Prima dată când compania chineză depășește Tesla

”Am luat decizia de a întrerupe toate tranzitele prin Marea Roșie/Golful Aden până la o nouă notificare”, a spus compania într-o actualizare pentru clienți de marți.

Nava container Maersk Hangzhou a fost atacată în weekend de către patru ambarcațiuni mici ale unor militanți Houthi, care își au sediul în Yemen și sunt susținuți de Iran.

Elicopterele marinei americane au răspuns la un apel de urgență din partea Maersk Hangzhou și au tras asupra militanților după ce au fost atacați, scufundând trei bărci și ucigând echipajele, potrivit Comandamentului Central al SUA.

”O investigație asupra incidentului este în desfășurare și vom continua să întrerupem toate mișcările de mărfuri prin zonă, în timp ce evaluăm în continuare situația în continuă evoluție”, a spus Maersk în actualizarea sa de marți.

Navele vor fi redirecționate și își vor continua călătoria în jurul Capului Bunei Speranțe din Africa, în cazurile în care acest lucru are sens, a spus compania.

FOTO Accident grav în Bulgaria, cu un autocar în care se aflau români CITEȘTE ȘI FOTO Accident grav în Bulgaria, cu un autocar în care se aflau români

Militanții Houthi au atacat în mod repetat navele din Marea Roșie în ultimele săptămâni, ca răspuns la războiul din Gaza.

Atacurile au stârnit îngrijorări cu privire la perturbările comerțului global prin calea navigabilă crucială.

Aproximativ 12% din comerțul global și aproximativ 3 milioane de barili de țiței trec zilnic prin Marea Roșie, potrivit RBC Capital Markets.

viewscnt
Afla mai multe despre
maersk
marea roșie