Magistrala 2 metrou: a început proiectarea pentru trei noi stații

Magistrala 2 metrou: a început proiectarea pentru trei noi stații
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2023

Metroul SA a început întocmirea documentației Studiu de fezabilitate pentru “Extinderea Magistralei 2 de metrou în comuna Berceni, județul Ilfov”, a anunțat primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea și Primăria Sectorului 4.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În momentul de față, se lucrează la realizarea studiului de fezabilitate, care va oferi informații concrete referitoare la noul traseu, la amplasamentele de stații, precum și la soluțiile tehnice recomandate pentru construcția efectivă a acestora, menționează Primăria Sectorului 4.

Încep lucrările pentru creșterea vitezei trenurilor pe 54 km de cale ferată CITEȘTE ȘI Încep lucrările pentru creșterea vitezei trenurilor pe 54 km de cale ferată

Astfel, Magistrala 2 ar urma să se continue cu trei kilometri spre sudul Capitalei, cu încă trei stații după noua stație Tudor Arghezi finalizată, dar care nu a fost deschisă deocamdată circulației. Noul traseu prelungit cu trei stații spre comuna Berceni va fi construit aproape integral la suprafață, excepție făcând zona de intersecție a metroului cu DNCB – Centura Bucuresti, arată G4Media.ro.

Proiectul întocmit de Metroul SA propune ca viitoarele stații de metrou până în comuna Berceni să fie situate după cum urmează:

– Stația nr. 1 – se va amplasa la aproximativ 200m de Centura Bucuresti, în spatele Stației de betoane – Beton Sud,
– Stația nr. 2 – va fi amplasată la aproximativ 500m de A0, într-o zona libera de construcții, dar cu un mare potențial de dezvoltare, teren intravilan cu PUZ aprobat pentru construire locuințe,
– Stația nr.3 – va fi amplasată la aproximativ 260m de Bulevardul 1 Mai într-o zonă aflată în plina dezvoltare, respectiv zona delimitată de intersecția Străzii Bistrița cu Strada Codrului.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, noul traseu al magistralei M2, care va pleca de la stația Tudor Arghezi, va putea fi parcurs într-un interval de 10 minute, în condițiile în care, în acest moment, această distanță este parcursă, la orele de vârf, în 30-40 de minute.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
magistrala 2