Magistrala de metrou M6 1Mai - Tokyo (Băneasa): O asociere de firme din Turcia a câștigat contractul de execuție

Magistrala de metrou M6 1Mai - Tokyo (Băneasa): O asociere de firme din Turcia a câștigat contractul de execuție
scris 15 iul 2021

O asociere de firme din Turcia a câștigat licitația Metrorex pentru proiectarea și execuția structurilor de rezistență pe viitoarea Magistrală M6 de metrou, de la 1 Mai la Complex Comercial Băneasa, informează Club Feroviar. La licitația de circa 1,2 miliarde de lei lansată de Metrorex au mai depus oferte asocieri de firme din Turcia, China, Rusia, Italia sau Spania.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

”Membrii comisiei de evaluare desemnează oferta prezentată de ofertantul Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.s. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S ca ofertă câștigătoare pentru această procedură de atribuire, ofertă care a fost clasată pe primul loc în clasamentul rezultat după aplicarea criteriului de atribuire. Asocierea a prezentat ca terț susținător pe Yuksel Project Uluslararasi A.Ș. Acesta a prezentat în documentele de calificare un angajament privind susținerea tehnică și profesională a ofertantului referitor la personalul cheie, respectiv Șef de proiect – design, și la punctele 3 și 4 a cerinței referitoare la experiența similară (proiectare), respectiv Formularul 13b, completat la data de 22.05.2019”, se arată în raportul de atribuire datat joi, 15 mai 2021, obținut de Club Feroviar.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Clasamentul ofertelor desemnate ca admisibile a fost următorul:

1. Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.s. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S
2. Asocierea FCC – Gülermak
3. Asocierea China Communications Construction Company & 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA.

Anterior, în urma evaluării propunerilor financiare, oferta depusă de Asocierea Esta Construction LLC (Rusia) – Doguș Inșaat ve Ticaret A.Ș. fusese declarată inacceptabilă și neconformă de către comisia de evaluare.

Licitația lansată de Metrorex în martie 2019 are obiectiv execuția structurilor stațiilor și interstațiilor (galerii și tuneluri) de metrou pentru Lotul 1.1: 1 Mai - Tokyo (Complex Comercial Băneasa), ceea ce va permite punerea în funcțiune a acestui tronson după dotarea sa completă. Valoarea licitației este estimată la circa 1,3 miliarde de lei (cca. 260 de milioane de euro), iar atribuirea se face conform celui mai bun raport calitate-preț, componenta financiară având o pondere de 40%.

DOCUMENT Guvernul a anulat majorarea alocațiilor pentru copii de la 1 iulie. Anul viitor cresc, dar apoi vor fi doar indexate CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a anulat majorarea alocațiilor pentru copii de la 1 iulie. Anul viitor cresc, dar apoi vor fi doar indexate

Linia de metrou M6 va porni de la Gara de Nord și de la stația 1 Mai se va ramifica pe o magistrală nou construită până la stația Tokyo, imediat în apropierea Complexului Comercial Băneasa. Noua linie construită va avea o lungime de 6 km și 6 noi stații (Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo).

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
turcia