Mai multe consilii județene vor să înființeze o companie aeriană internă. Camera de Comerț a României va efectua un studiu de oportunitate

Mai multe consilii județene vor să înființeze o companie aeriană internă. Camera de Comerț a României va efectua un studiu de oportunitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2023

15 consilii județene vor să înființeze o companie de transport aerian, care să asigure legătura între principalele orașe ale țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat luni, 17 iulie, o întâlnire în format hibrid cu reprezentanții mai multor consilii județene, având ca temă înființare a unei companii de transport aerian care să asigure legătura între principalele orașe ale țării.

Rechemare de amploare pentru Nissan CITEȘTE ȘI Rechemare de amploare pentru Nissan

Prezentarea inițiativei a fost făcută de Mihai Daraban, președintele CCIR, care a apreciat că un asemenea proiect ar aduce beneficii pentru comunitatea de afaceri din România și nu numai, anunță Bună Ziua Brașov.

După această întâlnire, președintele interimar al Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, a precizată că aceasta a fost prima  prima întâlnire pe tema înființării unui operator de transport aviatic susținut de toate autoritățile județene interesate, care să asigure curse între cele mai importante orașe ale țării. „În perioada următoare, specialiștii CCIR vor efectua un studiu de oportunitate și vor pregăti drafturi de documente privind statutul și organizarea unei asemenea companii, pe care le vom analiza și dezbate, înainte de a lua o decizie privind implicarea în acest proiect”, a declarat reprezentantul Consiliului Județean Brașov.

La întrunire au fost invitați oficiali din cadrul celor 15 autorități publice județene din România care au în administrare aeroporturi, respectiv Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Mureș și Tulcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
companie aeriană
avion