Prima autostradă construită de chinezi în România. Nou contract semnat

Prima autostradă construită de chinezi în România. Nou contract semnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2023

Autoritățile au semnat cu Tecnic Consulting contractul pentru servicii de Supervizare proiectare și execuție la Autostrada de Centură București km 0+000 – km 100+900 Sector Centură Nord km 0+000 – km 52+770 Lot 3: km 39+000 – km 47+600, pentru 18,3 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primăvară, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța că a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei (A0 Nord), în lungime de 8,6 kilometri, care va asigura inclusiv legătura între DN 2 (Afumați) și DN 3 (Cernica). Valoarea contractului este de 397,9 milioane de lei, fără TVA.

”A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei (A0 Nord). Acest sector de autostradă, în lungime de 8,6 km, va asigura inclusiv legătura între DN2 (Afumați) și DN3 (Cernica)”, a arătat Sorin Grindeanu.

Petrom și Rompetrol primesc bani de la Bruxelles pentru stații de alimentare cu hidrogen CITEȘTE ȘI Petrom și Rompetrol primesc bani de la Bruxelles pentru stații de alimentare cu hidrogen

Potrivit ministrului, pe traseul lotului 3 al A0 Nord vor fi construite 7 poduri și pasaje, dar și un nod rutier care va face legătura cu DN 2.

Sursa de finanțare pentru acest proiect este asigurată prin Programul Transport. Constructorul chinez China Civil Engineering Construction Corporation are la dispoziție 30 de luni (12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor) și 397,9 milioane de lei (fără TVA) pentru construcția acestui lot al A0 Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
centură
a0 nord