Marea Britanie îi va face pe producătorii de mașini cu conducere autonomă și nu pe proprietari să răspundă legal pentru orice accident

Marea Britanie îi va face pe producătorii de mașini cu conducere autonomă și nu pe proprietari să răspundă legal pentru orice accident
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2023

Marea Britanie îi va face pe producătorii de mașini cu conducere autonomă și nu pe proprietari să răspundă legal pentru orice accident, în cadrul reglementărilor pentru dezvoltarea vehiculelor autonome, a anunțat guvernul, într-o mișcare salutată de asigurători și startupuri de vehicule autonome, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Regele Charles a spus că guvernul va prezenta un proiect de lege privind vehiculele autonome, în timp ce stabilește agenda legislativă pentru următoarea sesiune parlamentară, după ce unul promis anul trecut nu s-a materializat, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Schimbări majore la regimul trotinetelor electrice: Asigurare obligatorie, test de circulație pentru a închiria sau conduce, majorare a vârstei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Schimbări majore la regimul trotinetelor electrice: Asigurare obligatorie, test de circulație pentru a închiria sau conduce, majorare a vârstei

”Miniștrii mei vor introduce noi cadre legale pentru a sprijini dezvoltarea comercială sigură a industriilor emergente, cum ar fi vehiculele cu conducere autonomă”, a spus Charles într-un discurs adresat parlamentarilor.

Tara Foley, șeful operațiunilor din Regatul Unit și Irlanda pentru asiguratorul global AXA, a declarat că acest lucru ar adăuga ”multe beneficii pentru economia Regatului Unit, siguranța rutieră și locurile de muncă ecologice”.

”Pentru asigurători, oferă, de asemenea, o claritate crucială pentru stabilirea răspunderii pentru conducerea autonomă”, a adăugat ea.

Companiile au spus că Marea Britanie ar putea pierde din investiții, iar startupurile vor efectua teste în altă parte, dacă nu sunt adoptate legile promise care reglementează tehnologia vehiculelor autonome înainte de următoarele alegeri generale, așteptate anul viitor.

”(Noua legislație primară pentru vehiculele cu conducere autonomă ne oferă încrederea de a continua să investim în cercetare și dezvoltare și să ne creștem baza de talent aici în Marea Britanie”, a declarat Alex Kendall, CEO al startupului AV Wayve, care a strâns aproximativ 260 de milioane de dolari de la investitori, între care sec află și Microsoft.

Guvernul a spus că proiectul de lege va proteja utilizatorii și va promova siguranța în industria vehiculelor automone.

Companiile Coca-Cola, Danone și Nestle sunt acuzate că fac declarații înșelătoare cu privire la recipientele din plastic „100% reciclate” CITEȘTE ȘI Companiile Coca-Cola, Danone și Nestle sunt acuzate că fac declarații înșelătoare cu privire la recipientele din plastic „100% reciclate”

”În timp ce vehiculul conduce singur, mai degrabă o companie decât un individ va fi responsabilă pentru felul în care conduce”, a spus guvernul.

Experții din industria de conducere autonomă au spus că reglementările naționale și stabilirea răspunderii legale sunt cruciale pentru a câștiga acceptarea publică a vehiculelor autonome și pentru ca asiguratorii să ofere acoperire.

Proiectul de lege va stabili procese de investigare a incidentelor și de îmbunătățire a cadrului de siguranță și va stabili, de asemenea, pragul pentru ceea ce este clasificat ca fiind o mașină cu conducere autonomă.

Pe piața din SUA, unde statele au deschis calea pentru testarea mașinilor cu conducere autonomă, autoritățile de reglementare din California au ordonat luna trecută unității de mașini fără șofer Cruise a General Motors să-și scoată vehiculele de pe drumurile statului, declarând că aceasta a denaturat siguranța tehnologiei.

Paul Newman, fondatorul companiei de software AV Oxa, cu sediul la Oxford, care a strâns aproximativ 225 de milioane de dolari de la investitori, a declarat că proiectul de reglementări propus de Regatul Unit va evita fără echivoc repetarea situației Cruise în Marea Britanie, deoarece delimitează în mod clar responsabilitățile.

”Există o inevitabilitate a acestei tehnologii. Aceasta este o oportunitate fantastică de a ieși în față și... de a crea cadre de reglementări pentru a construi încrederea publicului”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
masini
conducere autonomă