Marea Britanie în criză - vrea șoferi de camion

Marea Britanie în criză - vrea șoferi de camion
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2021

Miniștrii din Marea Britanie vor analiza o posibilă relaxare a regulilor privind imigrația, adoptate după Brexit, în ideea de a ajuta la rezolvarea crizei de șoferi de camion, pe fondul presiunilor crescute venite din partea lanțurilor de supermarketuri, susține cotidianul The Times, preluat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit unei surse guvernamentale citate de The Times, este posibil să fie urgentată o revizuire a listei cu profesii în care există un deficit de mână de lucru, dând angajatorilor o mai mare flexibilitate pentru a angaja muncitori din străinătate. În acest fel, ar putea fi dat un răspuns la un deficit de șoferi de camion care este estimat la 100.000 de persoane. Conform calendarului inițial, această procedură de revizuire urma să aibă loc anul viitor dar este posibil să fie urgentată pentru a adăuga și profesia șofer de camion de mare tonaj, transmitee The Times, arată Agerpres.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Vineri, cotidianul Financial Times a dezvăluit, la rândul său, că mai mulți miniștri le-au spus companiilor să angajeze muncitori britanici ca răspuns la criza gravă de șoferi de camion.

Majoritatea retailerilor, cafenelelor și restaurantelor din Marea Britanie au dificultăți în răspunde la o criză de șoferi de camion și personal care să se ocupe de procesarea de alimente după pandemia de COVID-19.

Aceasta nu este o problemă care afectează numai Marea Britanie, SUA și alte state europene având și ele un deficit de șoferi de camion, însă situația a fost înrăutățită de Brexit, susțin reprezentanții mediului de afaceri.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Din cauza lipsei șoferilor de camion firme precum McDonald's, KFC, lanțul de brutării Greggs și lanțul de restaurante Nando au înregistrat recent perturbări în lanțurile lor de aprovizionare. Potrivit rezultatelor unei anchete de conjunctură publicate luni, lipsurile fără precedent de personal și materiale afectează relansarea economică a Marii Britanii după ieșirea din carantină.

Ieșirea din UE a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaș rezervor de mână de lucru. Peste 50.000 de emigranți au plecat din Marea Britanie în al doilea semestru al anului trecut, potrivit unor estimări guvernamentale, iar analiștii se așteaptă la un număr și mai mare în acest an. Înainte de Brexit, până la un sfert din personalul din industria ospitalității din Marea Britanie (38% în cazul firmelor din Londra) era reprezentat de cetățeni din UE, estimează firma de consultanță KPMG. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
soferi
camion