Mercedes-Benz ar putea renunța la dealerii și service-urile din Germania

Mercedes-Benz ar putea renunța la dealerii și service-urile din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2024

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz este deschis vânzării dealerilor și atelierelor de service pe care le deține în Germania, a declarat vineri producătorul de automobile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”După experiențe foarte pozitive pe diverse piețe europene, examinăm acum și cum putem face ca sucursalele de retail deținute de grup să devină mai independente în Germania”, a spus producătorul de automobile într-un comunicat, citat de News.ro.

”O posibilă vânzare către grupuri de dealeri cu experiență și renume este în curs de evaluare și nu poate fi exclusă”, a adăugat acesta.

PREMIERĂ Topul celor mai economice mașini - electrice, diesel și pe benzină CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Topul celor mai economice mașini - electrice, diesel și pe benzină

Mercedes-Benz a spus că ”fiecare sucursală va fi examinată individual și în funcție de ramură”, a spus Mercedes-Benz în declarația sa, excluzând închiderea sucursalelor, deoarece aceasta nu a făcut obiectul revizuirii.

Analiza ar viza 20 de sucursale cu 80 de dealeri și 8.000 de angajați, a relatat publicația Handelsblatt, estimând că fiecare sucursală valorează până la 40 de milioane de euro (43,5 milioane de dolari). Potențialii cumpărători trebuie, printre altele, să aducă ”expertiza în comerțul cu amănuntul de automobile” și să păstreze garanțiile de locuri de muncă în Germania, a spus producătorul auto.

”Scopul este de a asigura sustenabilitatea pe termen lung a locurilor de muncă regionale, precum și existența și competitivitatea filialelor”.

Mercedes-Benz a vândut în anii precedenți diverse showroom-uri în Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia și Republica Cehă.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
vanzari mercedes
germania
dealeri
service