Mercedes-Benz, investiție de 1 miliard de euro în fabrica de baterii pentru vehicule electrice

Mercedes-Benz, investiție de 1 miliard de euro în fabrica de baterii pentru vehicule electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 mai 2017

Daimler AG, compania care deține marca Mercedes-Benz, a investit 1 miliard de euro într-o fabrică de baterii, ce ar trebui să asigure atât bateriile de tracțiune, cât și pe cele de stocare pentru viitoarele mașini electrice ale grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Daimler, Dietere Zetsche, a dat startul construirii unei fabrici de baterii în cadrul Accumotive, companie deținută în totalitate de Daimler, în prezența cancelarului Angela Merkel și președintelui Saxoniei, Sanislaw Tillich.  Investiția totală se va ridica la circa 1 miliarde de euro și va asigura, la momentul începerii producției, necesarul de baterii pentru toate modelele electrice produse de Mereceds-Benz la nivel global.  

Uzina este situată la aproximativ 50 de kilometri de Dresda, în Kamenz, are o suprafață totală de 20 de hectare și continuă practic investiția începută în această zonă, cu prima linie de fabricație pentru baterii Li-Ion. Până în 2020, uzina va avea peste 1.000 de angajați. Noua fabrică de baterii va fi operațională în 2018.

Mercedes-Benz a lansat brandul EQ, care acoperă vehiculele ecologice, full-electric sau hibrid cu încărcare la priză. Compania și-a propus să investească peste 10 miliarde de euro în următorii ani, pentru extinderea gamei de mașini electrice. Potrivit lui Dieter Zetsche, până în 2022, Mercedes-Benz va avea cel puțin 10 modele pur electrice în portofoliu. Până în 2025, proporția de vehicule electrice în portofoliul Mercedes-Benz va fi între 15 și 25 %.

Compania Deutsche Accumotive a fost înființată de Daimler AG în 2009, pentru a dezvolta și produce baterii pentru vehiculele hibride și electrice pentru automobilele Mercedes-Benz și Smart. 

Mercedes-Benz, investiție de 1 miliard de euro în fabrica de baterii pentru vehicule electrice

viewscnt
Afla mai multe despre
daimelr
mercedes-benz
fabrica de baterii
masini electrice