Mii de șoferi ai Uber, Lyft și DoorDash intră în grevă

Mii de șoferi ai Uber, Lyft și DoorDash intră în grevă
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2024

Mii de șoferi ai platformelor de partajare a călătoriilor Uber, Lyft și ai aplicației de livrare a alimentelor DoorDash vor intra în grevă în Statele Unite de Valentine's Day, cerând salarii echitabile, au anunțat grupurile de șoferi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta va fi prima grevă de când Uber și Lyft au devenit publice, în 2019, scrie News.ro.

IONNA, rețeaua de încărcare care vrea să se bată cu Superchargerele de la Tesla, începe instalarea stațiilor CITEȘTE ȘI IONNA, rețeaua de încărcare care vrea să se bată cu Superchargerele de la Tesla, începe instalarea stațiilor

Șoferii vor picheta în afara aeroporturilor și a birourilor Uber, au spus două dintre grupuri.

Grevele sunt programate să aibă loc la aproximativ o săptămână după ce Lyft a declarat că ar plăti diferența dacă șoferii ar face mai puțin de 70% din ceea ce au plătit șoferii după taxele externe în fiecare săptămână.

”Lucrăm constant pentru a îmbunătăți experiența șoferului”, a declarat Lyft, care urmează să raporteze rezultatele trimestriale marți.

Șoferii, considerați antreprenori independenți, au acuzat platformele că iau sume disproporționat de mari drept comisioane.

Coaliția Justice For App Workers, care reprezintă aproximativ 130.000 de șoferi și lucrători de livrare, a declarat că șoferii săi nu vor oferi curse către și de la aeroporturi între orele 11:00 și 13:00 în 10 orașe din SUA.

”Prin faptul că nu plătesc șoferilor un salariu cu care să poată trăi, șoferii abia își pot permite strictul necesar”, a declarat Shantwan Humphrey, șofer din Dallas, Texas.

În timp ce mulți șoferi se înscriu la aceste firme pentru a-și suplimenta veniturile din alte locuri de muncă, unii conduc cu normă întreagă pentru platforme.

Grindeanu: Sunt 80 și ceva de milioane de euro pe care îi vom primi pentru TAROM; îndeplinim toate criteriile CITEȘTE ȘI Grindeanu: Sunt 80 și ceva de milioane de euro pe care îi vom primi pentru TAROM; îndeplinim toate criteriile

”La un an de stabilire a prețurilor algoritmice, șoferii au înregistrat o scădere incredibilă a salariului nostru... indiferent de calculele și algoritmii pe care îi folosesc, este absolut inutil”, a declarat Nicole Moore, președinta sindicatului Rideshare Drivers United din California, pentru Reuters.

În 2023, câștigurile brute medii lunare ale șoferilor Uber au scăzut cu 17,1%, în timp ce cele ale șoferilor Lyft au crescut cu 2,5%, potrivit Gridwise, care analizează datele privind mobilitatea.

”Câștigurile șoferilor rămân puternice, iar în T4 2023, șoferii din SUA câștigau aproximativ 33 de dolari pe oră utilizată”, a spus Uber

Potrivit companiei, majoritatea șoferilor săi au fost mulțumiți de ceea ce au câștigat.

DoorDash nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
lyft
soferi