Miliardarul Ron Baron deține o participație de peste 1 miliard de dolari la SpaceX

Miliardarul Ron Baron deține o participație de peste 1 miliard de dolari la SpaceX
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

Investitorul miliardar și manager de fonduri Ron Baron deține acțiuni în valoare de peste 1 miliard de dolari la compania de rachete spațiale SpaceX a lui Elon Musk, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Suntem unul dintre cei mai mari investitori la SpaceX”, a spus Baron, care este un consilier apropiat al lui Musk și are o investiție de lungă durată în compania de mașini electrice Tesla.

Dacia Spring și Tesla Model Y au urcat cota de piață a mașinilor electrice din România la peste 10% CITEȘTE ȘI Dacia Spring și Tesla Model Y au urcat cota de piață a mașinilor electrice din România la peste 10%

De asemenea, se pare că Baron a investit 100 de milioane de dolari ca parte a preluării platformei de socializare X, fosta Twitter, de către Elon Musk, scrie News.ro.

Firma sa, Baron Funds, a cumpărat acțiuni la SpaceX, care este o companie privată, din 2017, potrivit raportului trimestrial al investitorului, din martie.

Reuters a relatat în noiembrie că SpaceX era în discuții pentru a atrage finanțare externă, constând în principal din vânzarea de acțiuni secundare, la o evaluare de până la 150 de miliarde de dolari.

SpaceX, care numără Alphabet și Fidelity Investments printre investitorii săi, a strâns aproximativ 1,68 miliarde de dolari prin finanțare prin capitaluri proprii, în iunie anul trecut.

Despre Tesla, Baron a spus în interviu că producătorul de vehicule electrice ar putea fi de patru-cinci ori mai mare în următorii șapte ani.

În iunie, el a spus că acțiunile Tesla ar putea atinge 500 de dolari pe unitate până în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
ron baron