Ministerul Transporturilor: A fost semnat contractul pentru cele nouă aeronave de tip ATR 72-600

Ministerul Transporturilor: A fost semnat contractul pentru cele nouă aeronave de tip ATR 72-600
scris 27 dec 2019

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor anunță că managementul companiei Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziția a nouă avioane noi - ATR 72-600, cu 72 de locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne și externe) și vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Tarom este în proces de înnoire a întregii flote și primele patru avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor, relatează News.ro. Restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani. Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută.

Având în vedere experiență de 20 de ani în operarea acestor tip de aeronave, mentenanța va fi asigurată de către personalul Direcției Tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajelor de zbor și a personalului tehnic se va face cu costuri minime suportate  de către fabricant.

VIDEO Un avion al companiei Bek Air a pierdut altitudine în timpul decolării și s-a lovit de o clădire. Mai mulți morți și răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Un avion al companiei Bek Air a pierdut altitudine în timpul decolării și s-a lovit de o clădire. Mai mulți morți și răniți

"Am văzut că în ultima perioadă, după ce a trecut prin mai multe ”turbulențe”, compania națională Tarom începe să își revină. De la prima mea discuție cu actualul management al companiei am cerut ca întreaga atenție să fie îndreptată spre rentabilizare. Trebuie să fie închise toate ”robinetele” prin care se pierdeau banii ce pot fi folosiți pentru investiții. Fiecare leu care este cheltuit de companie trebuie să contribuie la redresarea ei. Din calitatea mea de ministru au toată susținerea, dar vreau ca eforturile pe care le facem împreună să producă și rezultate. Încheierea acestui contract este în linia obiectivelor asumate de managementul Tarom. Este un pas important în înnoirea flotei, proces pe care îl sprijin și care va continua. Toți cei implicați în activitatea Tarom trebuie să știe că sunt foarte atent la tot ce se întâmplă acolo și voi fi partenerul lor, când vine vorba de dezvoltare”, a declarat ministrul Lucian Bode, citat în comunicat.

Compania Tarom anunțat, în luna iunie, că a demarat procedura de achiziție a 9 aeronave de tip ATR 72-600.

ATR 72-600 este primul model de avion european capabil de aterizare cu mijloace de bord independente și de mare precizie, în condiții de vizibilitate redusă (LPV-200), potrivit companiei.

Cu o capacitate de 72 de locuri, aeronavele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani.

În prezent, flota de avioane ATR deținută de Tarom are peste 19 ani vechime.

În prezent, există circa 1.500 de avioane ATR la nivel global, operate de circa 200 de linii aeriene. Potrivit informațiilor existente în piață, prețul unui astfel de aparat este de circa 26 milioane dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
atr 72-600
aeronave
contract
ministerul transporturilor
tarom