Ministrul Transporturilor afirmă că în acest an vor fi inaugurate tronsoanele de autostradă Râșnov – Cristian și lotul 1 din Sebeș – Turda

Ministrul Transporturilor afirmă că în acest an vor fi inaugurate tronsoanele de autostradă Râșnov – Cristian și lotul 1 din Sebeș – Turda
scris 26 oct 2020

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat că în acest an vor fi inaugurate trosoanele de autostradă Râșnov – Cristian și lotul 1 din Sebeș – Turda, dar și cei 17 kilometri în regim de autostradă din cei 31 de kilometri ai variantei de ocolire a municipiului Bacău.

„În legătură cu Sebeș – Turda, lotul 1, cei 17 kilometri, conform contractului trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%, în condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile imtemperii, în condiții meteo favorabile cei 17 kilometri de autostradă din Sebeș – Turda, lotul 1, vor fi dați în trafic. De asemenea, Râșnov – Cristian sunt 10 kilometri din Comarnic – Brașov au termen de finalizare în acest an, se vor finaliza în acest an”, a afirmat Lucian Bode la Digi 24.

Ford înlocuiește motoarele pe bezină de pe Mondeo cu propulsii hibrid CITEȘTE ȘI Ford înlocuiește motoarele pe bezină de pe Mondeo cu propulsii hibrid

Un alt tronson de autostradă care ar putea fi dat în folosință în acest an este cel din varianta ocolitoare a Bacăului, scrie News.ro.

„Varianta ocolitoare Bacău, avem 31 kilometri, din care 17 kilometri în regim de autostradă. Au termen de finalizare ianuarie 2022. Am dat în trafic la începutul lunii septembrie 7 kilometri din drumul național, legătura spre Onești, iar cei 17 kilometri de autostradă au în acest moment un progres fizic de peste 95%. Asta îmi dă speranță că până la sfârșitul anului putem inaugura primul tronson de autostradă din Moldova, cei 17 kilometri de autostradă”, a precizat Bode.

El a menționat că tronsonul 2 din drumul expres Craiova – Pitești va fi finalizat înainte de termenul stabilit în contract.

„Drumul expres Craiova – Pitești, cu tronsonul 2, cu cele două variante ocolitoare de la Balș și de la Slatina, 41 de kilometri, în acest moment au un progres fizic de peste 55%. Constructorul român a reușit să depășească progresul fizic din contract și va termina această lucrare, cu cele două centuri ocolitoare Balș și Slatina înainte de termenul stabilit în contract și anume decembrie 2021”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Liberalul a prezentat și stadiul în care se află tronsoanele din Centura Capitalei.

„Inelul de Centură a Capitalei are 102 kilometri cu cele două sectoare. Sectorul de sud cu trei tronsoane, cele trei tronsoane – 52 de kilometri sunt în următorea situație: tronsonul 1 are termen de predare a proiectului tehnic și vom emite ordinul de începere a lucrărilor până la sfârșitul anului, tronsonul doi am început lucrările pe o secțiune și vom da ordin de începere și pe diferența de 14 kilometri, dar din păcate pe tronsonul 3 antreprenorul nu a predat proiectul la timp, i-am aplicat o penalitate, sperăm să se trezească. (...) Sper să avem cele trei tronsoane în lucru până la sfârșitul acestui an. În ceea ce privește Sectorul de nord cu cei 50 de kilometri avem un tronson pentru care am semnat contractul de proiectare și execuție și trei tronsoane licitate dar care se află în perioada de contestație. Ne-am propus ca până în 2023 Inelul de Centură al Bucureștiului la nivel de autostradă să fie finalizat”, a conchis ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
autostrada comarnic-brașov
râșnov – cristian