Tesla recheamă aproape 50.000 de automobile Model S și Model X de pe piața chineză, din cauza unei defecțiuni la suspensii

Tesla recheamă aproape 50.000 de automobile Model S și Model X de pe piața chineză, din cauza unei defecțiuni la suspensii
scris 24 oct 2020

Tesla recheamă de pe piața chineză 48.442 de vehicule electrice Model S și Model X fabricate în State Unite, din cauza suspensiilor pe față și pe spate nesigure, posibil defecte, transmite CNBC.

Rechemarea a fost anunțată de Administrația Chineză de Stat pentru Reglementarea Pieței, scrie News.ro.

Site-ul chinez Gasgoo, specializat în piața auto, a relatat că rechemarea include 29.193 de automobile importante Model S și Model X fabricate în perioada 17 septembrie 2013-16 august 2017 și 19.249 de automobile importate Model S produse între 17 septembrie 2013-15 octombrie 2018.

Automobile au fost produse la fabrica Tesla din Fremont, California.

Autoritatea de reglementare a obligat Tesla să înlocuiască gratuit elementele de legătură posterioare ale suspensiilor pe față și elementele de legătură superioare ale suspensiilor pe spate, cu unele îmbunătățite, pentru toate automobilele incluse în rechemare.

VIDEO&FOTO General Motors a lansat noua generație a lui Hummer: un monstru electric cu 1000 CP și trei motoare CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO General Motors a lansat noua generație a lui Hummer: un monstru electric cu 1000 CP și trei motoare

În 2016, directorul general al Tesla, Elon Musk, a respins plângerile similare primite pentru suspensii posibil nesigure sau defecte ale automobilelor Model S în Statele Unite.

La momentul respectiv, Musk a afirmat pe Twitter și  într-o postare pe blog că autoritatea pentru siguranța auto din SUA ”nu a găsit motive de îngrijorare privind siguranța suspensiilor Model S și că nu a solicitat alte date din partea noastră”. Acesta a mai susținut că plângerile legate de problemele suspensiilor au fost inventate.

Tesla și autoritatea de reglementare a siguranței auto din SUA nu au răspuns imediat solicitărilor de informații.

BMW investește 150 de milioane de euro într-o nouă fabrică ce va fi dedicată vehiculelor electrice CITEȘTE ȘI BMW investește 150 de milioane de euro într-o nouă fabrică ce va fi dedicată vehiculelor electrice

În China, aceasta este a patra rechemare de automobile Tesla importate din Statele Unite.

Rechemările anterioare au fost pentru înlocuirea airbagurilor defecte fabricate de compania japoneză Takata și pentru remedierea sau prevenirea unor probleme la direcție.

Între timp, automobilul Tesla Model 3 fabricat în China este cel mai bine vândut model electric din acest an.

Asociația Automobilelor pentru Pasageri din China a anunțat că Tesla a vândut în primele nouă luni ale acestui an 79.908 de vehicule Model 3 fabricate în China.

Tesla a început recent să exporte unele dintre automobilele Model 3 produse în China în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model s
model x
china