Ministrul Transporturilor și premierul au discutat cu reprezentanții Boeing despre înnoirea flotei Tarom

Ministrul Transporturilor și premierul au discutat cu reprezentanții Boeing despre înnoirea flotei Tarom
scris 29 mar 2017

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanții producătorului de avioane Boeing, la care a participat și premierul Sorin Grindeanu, pentru a discuta despre înnoirea flotei Tarom.

”Am avut o întâlnire cu premierul și Boeing pentru înnoirea flotei de transport a Tarom. Compania a demarat procedura de achiziția a două aeronave pentru înlocuirea celor două Airbus-uri. Puteam face asta de anul trecut, dacă se prevedeau banii în buget”, a spus Răzvan Cuc, în cadrul evenimentului "Transporturi și Infrastructura în 2017", organizat de revista Capital.

Ministerul Transporturilor a anunțat, marți, că Tarom a demarat la începutul lunii februarie o procedură care vizează achiziția a două aeronave în leasing operațional, în prezent aceasta fiind în etapa de evaluare a ofertelor, scrie News.ro.

Tarom a retras anul trecut două aeronave Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman. Flota companiei numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în același timp, din cauza operațiunilor de mentenanță, potrivit conducerii companiei. 

CNAIR pregătește semnarea contractului pentru construcția Pasajului de la Domnești, după doi ani de la prima licitație și două reevaluări CITEȘTE ȘI CNAIR pregătește semnarea contractului pentru construcția Pasajului de la Domnești, după doi ani de la prima licitație și două reevaluări

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziția a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depășită de Blue Air. Liderul pieței, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați, este Wizz Air.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
tarom
razvan cuc