Trenul București-Istanbul va putea circula cu 200 km/h

Trenul București-Istanbul va putea circula cu 200 km/h
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2017

Călătorii care vor dori să meargă începând din această vară pe ruta București-Sofia-Istanbul cu trenul Bosfor Express, vor putea circula și cu viteze de 200 km/h acolo unde infrastructura o va permite, a declarat miercuri directorul general al companiei de transport pasageri pe cale ferată CFR Călători, Iosif Szentes, în cadrul evenimentului "Transporturi și Infrastructura în 2017" organizat de revista Capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din luna iunie a acestui an, CFR Călători va asigura trenuri zilnic pe ruta București-Istanbul, cu trecere prin Sofia, cu trenul Bosfor Expres. Compunerea trenului va fi asigurată de cele trei administrații feroviare participante, din România, Bulgaria și Turcia, scrie News.ro.

CFR Călători participă la realizarea trenului Bosfor Express, alături de bulgari și turci, cu un vagon de dormit pentru Istanbul, cu un vagon clasă pentru destinația Sofia și cu o cușetă și un alt vagon de dormit atașate săptămânal pentru Salonic.

Trenul de călători va putea circula și cu 200 km/h, acolo unde infrastructura feroviară o va permite, a afirmat Szentes.

CNAIR pregătește semnarea contractului pentru construcția Pasajului de la Domnești, după doi ani de la prima licitație și două reevaluări CITEȘTE ȘI CNAIR pregătește semnarea contractului pentru construcția Pasajului de la Domnești, după doi ani de la prima licitație și două reevaluări

”În planul de investiții am prevăzut sume pentru reparații periodice la cele două vagoane, care există în parcul nostru și care vor putea circula cu viteza de până la 200 de km/oră. Acest tren va duce în fiecare zi pasageri la Istanbul și Sofia, iar vagoanele de Salonic vor fi atașate la trenul de Istanbul o dată pe săptămână", a declarat Szentes.

Biletele pentru cele trei destinații, Sofia, Istanbul și Salonic, se pot achiziționa cu trei luni înainte.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren bucuresti istanbul
cfr calatori