Mitsubishi, investigată în Germania pentru folosire de dispozitive ilegale la motoarele diesel

Mitsubishi, investigată în Germania pentru folosire de dispozitive ilegale la motoarele diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 ian 2020

Mitsubishi este investigată în Germania pentru utilizarea de dispozitive ilegale de manipulare a emisiilor. Procurorii cercetează mai multe facilități din Germania, care aparțin Continental, în care au fost produse dispozitivele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un nou constructor auto, de data aceasta japonezii de la Mitsubishi, se află în vizorul procurorilor din Germania, sub acuzația de utilizarea a unor dispozitive care denaturează testele de emisii, dispozitive considerate ilegale. Este vorba despre mai multe motoare diesel, de 1.6 litri, 2.2 litri, atât Euro 5, cât și Euro 6. Proprietarii acestor mașini, fabricate începând din 2014, sunt rugați să contacteze poliția, potrivit Automotive News.

Mai multe percheziții au fost efectuate de procurori și polițiști în 10 locații din Germania, în Frankfurt, Hanovra și Regensburg, potrivit unui comunicat al biroului procurorilor din Frankfurt. Trei dintre aceste locații aparțin Continetal, companie care produce componente auto, inclusiv pentru Mitsubishi. Cei de la Continental au anunțat deja că vor coopera pe deplin cu autoritățile.

Renault spulberă visele românilor pentru modelul electric K-ZE CITEȘTE ȘI Renault spulberă visele românilor pentru modelul electric K-ZE

Cei de la Mitsubishi au declarat că informația privind investigațiile este reală, dar nu au oferit mai multe detalii. Mitsubishi Europe este doar importator și ne este implicată în dezvoltarea mașinilor, astfel că nu are nicio implicație în anchetă. Potrivit procurorilor, investigația vizează un membru al conducerii Mitsubishi, o unitate din cadrul unei companii de distribuție a automobilelor și doi furnizori de componente.

Mitsubishi se alătură listei lungi de producători acuzați în cel puțin o țară din lume că au folosit dispozitive care manipulează testele de emisii atunci când se află într-o unitate de verificare tehnică. În fruntea listei se află VW Group, care a fost nevoită să recunoască în SUA că a folosit cu bună știință astfel de dispozitive.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
motoare diesel
investigatii mitsubishi
procurori mitsubishi