Nicușor Dan: 15 troleibuze Solaris, în circulație pe străzile Bucureștiului

Nicușor Dan: 15 troleibuze Solaris, în circulație pe străzile Bucureștiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2024

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziționate de Primăria Municipiului București au fost puse în circulație pe străzile Capitalei, anunță sâmbătă primarul general, Nicușor Dan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

''15 troleibuze Solaris din cele 100 achiziționate de Primăria Municipiului București sunt de azi în circulație pe străzile Capitalei. Astfel, 6 noi troleibuze vor circula pe linia 93, care merge de la Valea Argeșului până la Gara de Nord, iar de luni alte 9 mijloace de transport noi vor intra și pe linia 61 (care leagă cartierul Militari de Piața Rosetti)'', informează edilul general pe pagina sa de socializare.

Până la 1 martie vor fi 30 de troleibuze în circulație.

Potrivit sursei citate, troleibuzele Solaris au o lungime de 12 metri, aer condiționat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor, computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video și sisteme de numărare a călătorilor.

Producător de trenuri de stat chinez, ținta primei anchete a Comisiei Europene privind subvențiile de stat străine neloiale CITEȘTE ȘI Producător de trenuri de stat chinez, ținta primei anchete a Comisiei Europene privind subvențiile de stat străine neloiale

Totodată, aceste troleibuze au o autonomie de 20 kilometri, având funcția de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/deconectarea la/de la rețeaua electrificată se face autonom, din cabina șoferului, arată Nicușor Dan pe Facebook.

Pentru achiziția celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului București a obținut fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor dan
troleibuze