O nouă centură ocolitoare în România

O nouă centură ocolitoare în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2024

Guvernul a aprobat o investiție de 201 milioane lei pentru realizarea variantei ocolitoare a localității Horezu din județul Vâlcea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Horezu e situat între Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu, scrie Agerpres.

VIDEO - STB introduce noi metode de plată digitale pentru transportul public CITEȘTE ȘI VIDEO - STB introduce noi metode de plată digitale pentru transportul public

Potrivit unui comunicat al Guvernului, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Horezu”, județul Vâlcea.

„Valoarea totală a investiției este de 201 milioane lei (inclusiv TVA), din care construcții-montaj 168 milioane lei. Proiectul are ca scop realizarea unei variante de ocolire care să scoată traficul greu și de tranzit din oraș conducând la reducerea timpului de deplasare, sporirea capacității de circulație la intrările și ieșirile din localitate, reducerea poluării fonice și cu noxe în zonele locuite. Soluțiile propuse vor îmbunătăți infrastructura rutieră națională, în special la nivelul drumurilor naționale, dar vor conduce și la fluidizarea traficului local din oraș. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport 2021 – 2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, precizează sursa citată.

Durata de execuție a investiției este de 24 de luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
horezu
centura