Nissan, vizat de o anchetă a organismului de supraveghere a pieței bursiere americane

Nissan, vizat de o anchetă a organismului de supraveghere a pieței bursiere americane
scris 28 ian 2019

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co, afectat în prezent de arestarea fostului președinte director general Carlos Ghosn, face obiectul unei anchete a organismului de supraveghere a pieței bursiere americane (U.S. Securities and Exchange Commission -SEC) pe tema remunerației acordate directorilor Nissan din SUA, informează AFP și Reuters.

"Am primit o solicitare din partea Securities and Exchange Commission și cooperăm în totalitate", a declarat luni un purtător de cuvânt al constructorului auto japonez, fără a oferi alte detalii, scrie Agerpres.

Brexitul fără un acord cu UE ar provoca Ford costuri de până la 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Brexitul fără un acord cu UE ar provoca Ford costuri de până la 1 miliard de dolari

În schimb, o sursă din apropierea acestui dosar a declarat că este vorba de probleme similare cu cele pentru care Nissan a fost inculpat în Japonia. Grupul auto este urmărit de justiția japoneză pentru responsabilitatea sa în ascunderea veniturilor de către fostul președinte director general Carlos Ghosn în perioada 2010-2018. Nissan este urmărit în justiție în calitate de persoană juridică pentru că a remis rapoartele bursiere încriminate.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan motor co
bursa
sua