Noi detalii despre nava scufundată în Marea Neagră. Operațiunea de căutare a celor trei marinari dispăruți a fost sistată

Noi detalii despre nava scufundată în Marea Neagră. Operațiunea de căutare a celor trei marinari dispăruți a fost sistată
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Nava sub pavilion Tanzania care s-a scufundat în Marea Neagră s-a ciocnit anterior cu una sub pavilion Comore care se află acum în portul Varna din Bulgaria, au transmis reprezentanții Parchetului Curții de Apel Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Nava care nu s-a scufundat este în portul bulgăresc Varna și se fac cercetări atât de către noi, dar și de autoritățile din Bulgaria, pentru a stabili exact cum s-a întâmplat coliziunea”, au precizat reprezentanții Parchetului Curții de Apel Constanța, scrie News.ro.

ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet

Nava s-a scufundat sâmbătă la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe, iar opt membri ai echipajului au fost salvați, trei fiind dați dispăruți. Căutările pentru cei trei au fost sistate luni, a anunțat Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofițerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis și SAR Apollo.

„A fost cerut și sprijinul Poliției de Frontieră, care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 și MAI 1106. Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operațiunii de căutare și salvare de vieți omenești”, au anunțat reprezentanții Autorității Navale Române.

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, nouă cetățeni sirieni și doi cetățeni egipteni, iar opt dintre aceștia au fost salvați de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului și care a fost coordonată de ofițerii Centrului Maritim de Coordonare.

Cei trei membri ai echipajului dați dispăruți, toți de naționalitate siriană, au fost căutați timp de două zile înainte ca operațiunea să fie oprită de Centrul Maritim de Coordonare.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea neagră
tanzania
nava