Ryanair anunță noi scumpiri pentru această vară, dar mai reduse

Ryanair anunță noi scumpiri pentru această vară, dar mai reduse
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Compania aeriană irlandeză Ryanair a raportat o creștere cu 34% a profitului anual, la nivelul record de 1,92 miliarde de euro, și a exprimat "un optimism prudent" privind o creștere redusă spre modestă a prețurilor la biletele de avion în această vară, față de anul precedent, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Analiștii se așteptau la un profit de 1,905 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Meta Estate Trust anunță un profit net de trei ori mai mare CITEȘTE ȘI Meta Estate Trust anunță un profit net de trei ori mai mare

În ianuarie, Ryanair și-a înrăutățit estimările de profit pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2024, după ce unele agenții de turism online (OTA) au oprit vânzarea biletelor la zborurile Ryanair la începutul lunii decembrie, forțând compania irlandeză să reducă prețul, pentru ocuparea locurilor.

Cea mai mare companie aeriană din Europa în funcție de numărul de pasageri previziona că profitul după taxe se va situa între 1,85 și 1,95 miliarde de euro în anul fiscal curent, după ce în noiembrie 2023 estima un nivel între 1,85 și 2,05 miliarde de euro.

Ryanair a anunțat luni că vor fi cu 23 mai puține aeronave Boeing care vor fi livrate până la finalul lunii iulie și se menține riscul, deși "puțin probabil", ca livrările să scadă și mai mult.

Directorul financiar Neil Sorahan a precizat pentru Reuters că noua echipă de producție a Boeing din Seattle livrează avioanele "cu puțin mai multă consistență" și, dacă lucrurile merg bine, compania ar putea primi cu două-trei aeronave mai mult până la finalul lunii iulie.

VIDEO Umbrărescu se pregătește să intre cu utilajele pe alte proiecte din Moldova, prin înscrierea la cât mai multe licitații CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu se pregătește să intre cu utilajele pe alte proiecte din Moldova, prin înscrierea la cât mai multe licitații

Michael O'Leary, directorul general al Ryanair, previzionase în aprilie că prețul biletelor Ryanair va fi cu 5% - 10% mai ridicat în această vară, comparativ cu perioada similară din 2023, dar luna aceasta a avertizat că prețurile vor fi probabil mai reduse. Luni, compania a precizat că previziunile privind prețurile "sunt puternic dependente" de rezervările de vară last-minute.

În anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2024, compania a transportat un număr record de pasageri - 184 milioane - și a reafirmat că în actualul exercițiu financiar speră la o creștere a traficului la 198 - 200 de milioane de pasageri.

De asemenea, Ryanair a anunțat că săptămâna aceasta va lansa un program de răscumpărare de acțiuni, în valoare de 700 milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
bilete