Nou jucător: Holdingul german Mutares negociază preluarea afacerii din România a Sealynx, cu peste 300 angajați. Apare un jucător important pe piața etanșărilor auto în Europa

Nou jucător: Holdingul german Mutares negociază preluarea afacerii din România a Sealynx, cu peste 300 angajați. Apare un jucător important pe piața etanșărilor auto în Europa
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 dec 2021

Holdingul german Mutares SE & Co. KGaA negociază preluarea producătorului francez de sisteme de etanșare pentru automobile Sealynx International, inclusiv a afacerii din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mutares este un holding specializat în achiziția de companii mici și mijlocii care prezintă un potențial semnificativ de îmbunătățire operațională și care sunt vândute din nou, după ce au trecut printr-un proces de repoziționare și stabilizare.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Acum, Mutares derulează negocieri exclusive cu grupul francez GMD, proprietarul Sealynx International, în vederea achiziției companiei și a subsidiarelor sale,inclusiv din România, tranzacția fiind estimată să se încheie în primul trimestru din 2022.

Sealynx International deține fabrici în România, Franța și Maroc, precum și un joint-venture în Algeria, având peste 700 de angajați și venituri anuale de 65 milioane de euro.

Dacia Spring a depășit Logan și a devenit cel mai vândut automobil din România. Una dintre puținele țări din lume care au pe primul loc în vânzări un automobil electric CITEȘTE ȘI Dacia Spring a depășit Logan și a devenit cel mai vândut automobil din România. Una dintre puținele țări din lume care au pe primul loc în vânzări un automobil electric

Subsidiara românească, Sealynx Automotive Romania, cu fabrică de garnituri de etanșare în Pișcani, județul Argeș, și peste 300 de angajați, a raportat venituri de 120,7 milioane de lei (aproximativ 24,4 milioane euro) anul trecut, de la 162 milioane de lei în 2019, relevă date analizate de Profit.ro.

Pierderile s-au adâncit însă considerabil, de la 2,5 milioane de lei la peste 17,5 milioane de lei, pe fondul costurilor în urcare.

Mutares vrea să combine Sealynx International cu SFC Solutions Group, companie creată anul trecut, în urma preluării mai multor divizii de la producătorul american de componente auto Cooper Standard, prezente în Polonia, Spania, Italia și India.

Operațiunea va crea un jucător important pe piața etanșărilor auto în Europa.

Cu sediul la Munchen, Mutares SE & Co KgaA este un holding specializat în achiziția de companii mici și mijlocii care prezintă un potențial semnificativ de îmbunătățire operațională și care sunt vândute din nou, după ce au trecut printr-un proces de repoziționare și stabilizare.

În anul fiscal 2020, companiile din portofoliul holdingului, cu peste 12.000 de angajați, au generat venituri de 1,6 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sealynx international
sealynx automotive romania
chedere
garnituri etansare automobile
mutares
negocieri exclusive
achizitie sealynx romania