Numărul pasagerilor pe aeroportul Heathrow a depășit nivelul anterior pandemiei

Numărul pasagerilor pe aeroportul Heathrow a depășit nivelul anterior pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Aeroportul britanic Heathrow a înregistrat cea mai aglomerată lună februarie din istoria sa în ceea ce privește numărul numărul de pasageri, cererea pentru călătorii aeriene depășind nivelul de dinaintea pandemiei, transmit DPA și site-ul lse.co.uk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul pasagerilor care au trecut luna trecută prin aeroportul din vestul Londrei s-a situat la 5,8 milioane de persoane, față de 5,5 milioane de pasageri în februarie 2019 și 5,2 milioane de persoane în februarie 2022. Este cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată într-o lună februarie, chiar înainte de ziua suplimentară de 29 februarie din 2024, an bisect, scrie Agerpres.

Producător de mașini electrice își cere insolvența CITEȘTE ȘI Producător de mașini electrice își cere insolvența

În vacanța școlară din februarie au trecut prin aeroportul Heathrow peste două milioane de pasageri, destinațiile însorite fiind mai populare decât vacanțele la schi.

Directorul general al Heathrow, Thomas Woldbye, a avertizat că insuccesul de săptămâna trecută al Trezoreriei de a reintroduce achizițiile de produse scutite de taxe pentru turiștii care cumpără bunuri din Marea Britanie reprezintă "o oportunitate pierdută".

Acesta a adăugat: "Este minunat să salutăm sosirea uni număr atât de mare de pasageri, stabilind un nou record la Heathrow. Deși deservim mai mulți oameni, vizitatorii care sosesc în Regatul Unit cheltuie mai puțin din cauza eliminării cumpărării de produse scutite de taxe, ceea ce afectează afacerile din țară. Eșecul reintroducerii acestei prevederi în buget reprezintă o oportunitate pierdută, care ar fi dat turismului, sectorului ospitalității și vânzărilor cu amănuntul sprijinul necesar pentru a concura pe plan internațional".

viewscnt
Afla mai multe despre
heathrow
aeroport