Doi piloți au dormit timp de aproape 30 de minute în timpul zborului, în timp ce conduceau un avion cu 153 de pasageri

Doi piloți au dormit timp de aproape 30 de minute în timpul zborului, în timp ce conduceau un avion cu 153 de pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Doi piloți indonezieni care se aflau la comanda unui avion ce transporta 153 de pasageri au adormit aproape simultan și nu au reacționat timp de aproape 30 de minute în timpul zborului, a relevat o anchetă. Cazul a determinat revizuirea operațiunilor de zboruri de noapte ale țării, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zborul Batik Air se deplasa din sud-estul insulei Sulawesi către capitala indoneziană, Jakarta, pe 25 ianuarie, arată raportul preliminar al Comitetului național pentru siguranța transporturilor (KNKT). Incidentul a dus la o serie de erori de navigație, dar cei 153 de pasageri ai avionului Airbus A320 și cei patru însoțitori de bord nu au fost răniți în timpul zborului, care a durat două ore și 35 de minute, scrie News.ro.

Mașinile electrice vor fi mai ieftine decât mașinile cu benzină mai repede decât ne așteptam. \ CITEȘTE ȘI Mașinile electrice vor fi mai ieftine decât mașinile cu benzină mai repede decât ne așteptam. "Va fi o surpriză!"

Ministerul Transporturilor a "mustrat ferm" compania Batik Air pentru acest incident, a declarat directorul general al transportului aerian, Maria Kristi Endah Murni, care a cerut companiilor aeriene să acorde mai multă atenție timpului de odihnă al personalului navigant.

"Vom efectua o investigație și o revizuire a operațiunilor de zboruri de noapte în Indonezia legate de gestionarea riscului de oboseală pentru Batik Air și pentru toți operatorii de zbor", a declarat Kristi.

Batik Air a precizat sâmbătă, într-un comunicat, că "operează cu o politică de odihnă adecvată" și că s-a "angajat să pună în aplicare toate recomandările de siguranță".

Piloții implicați în incidentul din 25 ianuarie au fost suspendați temporar, a adăugat compania.

Potrivit raportului KNKT, unul dintre piloți nu se odihnise corespunzător în noaptea dinaintea zborului. La aproximativ 90 de minute după ce avionul a decolat, căpitanul a cerut permisiunea secundului său de a se odihni o vreme, cererea fiind aprobată. Copilotul a preluat apoi comanda aeronavei, dar și el a adormit involuntar, se arată în raport.

"Comandantul secund avea doi copii gemeni în vârstă de o lună. Soția sa a avut grijă de bebeluși, iar el a asistat în timp ce se afla acasă", se arată în raport.

La câteva minute după ultima transmisie înregistrată de copilot, centrul de control zonal din Jakarta a încercat să contacteze aeronava. Acesta nu a primit niciun răspuns.

La 28 de minute după ultima transmisie înregistrată, pilotul s-a trezit și a realizat că copilotul său dormea și că aeronava nu se afla pe traiectoria de zbor corectă. Acesta și-a trezit imediat colegul, a răspuns apelurilor din Jakarta și a corectat traiectoria de zbor, se arată în raport.

Audi va cumpăra 100% din acțiunile Sauber, pentru a intra în Formula 1 CITEȘTE ȘI Audi va cumpăra 100% din acțiunile Sauber, pentru a intra în Formula 1

Avionul a aterizat în siguranță după incident.

Anchetatorii nu i-au identificat pe piloți, dar au precizat că aceștia erau indonezieni și aveau 32 și 28 de ani.

KNKT a îndemnat Batik Air să efectueze verificări regulate în cabina de pilotaj și să se asigure că piloții și echipajul de cabină s-au odihnit înainte de zboruri.

viewscnt
Afla mai multe despre
batik air
pilotin
indonezia