O asociere de constructori turci a ofertat pentru proiectarea și execuția unei secțiuni din Autostrada Lugoj-Deva

O asociere de constructori turci a ofertat pentru proiectarea și execuția unei secțiuni din Autostrada Lugoj-Deva
scris 15 feb 2022

Ministrul Transporturilor a anunțat că o Asociere de constructori turci a ofertat luni pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanțat din fonduri europene. El a adăugat că a fost desemnat câștigătorul contractelor pentru avizarea lucrărilor și pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesar reabilitării DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni.

”Luni a avut loc depunerea ofertelor pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice și Propuneri Financiare) a procedurii de atribuire a contractului "Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220 - Secțiunea E și finalizare Secțiunea D". Până la termenul limită, a fost depusă o singură ofertă de către: ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. - CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.”, a transmis CNAIR.

EXCLUSIV Ministerul Finanțelor pregătește pentru 1 martie un mecanism care ar atenua reincriminarea ca faptă penală a reținerii fără virare ulterioară a unor impozite și contribuții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministerul Finanțelor pregătește pentru 1 martie un mecanism care ar atenua reincriminarea ca faptă penală a reținerii fără virare ulterioară a unor impozite și contribuții

Comisia de Evaluare va analiza în această etapă oferta depusă, respectiv Propunerea Tehnică și Propunerea Financiară în conformitate cu prevederile Documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice și cu respectarea termenelor legale privind evaluarea ofertelor, scrie News.ro.

Valoarea estimată a contractului este de 1.363.135.841,00 Lei fără TVA, sursa de finanțare fiind fonduri europene nerambursabile. Lungimea traseului este de  9,13 km, din care 2,13 km de tunel.

Termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectare și 28 de luni execuție, conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

Conform condițiilor din Acordului de mediu, a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platformă de 11,25 m.

Etapa I a procedurii de licitație restrânsă  a fost finalizată în data de 27.10.2021, fiind transmise totodată și invitațiile de participare la Etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor, către cei 6 candidați precalificați la prima etapă.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada lugoj-deva
ministrul transporturilor