Opel vrea să folosească numele și reputația unui celebru model pentru a-și lansa primul SUV electric

Opel vrea să folosească numele și reputația unui celebru model pentru a-și lansa primul SUV electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 sep 2022

Numele Manta este unul important pentru marca germană Opel, atât datorită „greutății” pe care acest model o are în istoria mărcii, cât și pentru faptul că a dat startul, sub formă de concept, unei noi ere în epoca post-General Motors. Acum, cei de la Opel vor să folosească numele și reputația celebrului model pentru a lansa primul SUV electric al mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe informații provenind de la surse din cadrul Opel arată că în portofoliul mărcii se derulează cel mai important proiect al momentului, un SUV electric care ar urma să poarte numele Manta E. O combinație aleasă cu atenție, dacă ținem cont de faptul că numele a fost deja testat sub formă de concept electric, în urmă cu un an. Informația vine după ce fostul CEO al Opel, Michael Lohscheler a dezvăluit că un model electric de serie va urma conceptului Manta.

Prima declarație a CEO-ului Blue Air în scandalul anulării curselor aeriene CITEȘTE ȘI Prima declarație a CEO-ului Blue Air în scandalul anulării curselor aeriene

La acel moment, marca a publicat o imagine teaser sub sloganul „Green is the new cool”, în care apăra un crossover pe care scrie Manta. În primăvara acestui an, au apărut primele informații referitoare la noul model, însă acum datele sunt mult mai concrete, semn că proiectul a avansat.

Opel a anunțat deja că intenționează ca, din 2028, să devină o marcă exclusiv electrică, asta însemnând că toate modelele care vor fi lansate începând cu acea dată vor oferi doar motorizări electrice. Lansarea primelor modele cu propulsie electrică, Corsa și Mokka, a fost una de succes, dovadă stând vânzările de pe piața de origine, Germania, unde modelul Corsa a depășit liderul segmentului, VW Polo. De aici mai departe, Opel, care acum face parte din grupul Stellantis și are acces la toate tehnologiile electrice ale francezilor, nu are altceva de făcut decât să-și extindă gama cu alte automobile electrice. Primul pe listă, Manta-e, un SUV care se află în plin proces de dezvoltare și care ar trebui să aibă premiera în 2025.

EuroNCAP: Testele au dat peste cap prejudecățile. Tesla primește un scor istoric CITEȘTE ȘI EuroNCAP: Testele au dat peste cap prejudecățile. Tesla primește un scor istoric

Mai multe publicații au dezvăluit faptul că viitorul crossover al celor de la Opel va prelua platforma și componentele de la modelele Citroen C4 și Peugeot 408, dar va avea un design complet nou, unul care să pună în valoare noul limbaj de design, introdus chiar de conceptul Manta. Dacă va fi utilizată soluția de propulsie de pe cele două modele, înseamnă că vor fi două versiuni de putere, de 170 și 245 CP, iar bateriile vor avea capacități începând de la 87 de kWh, cu autonomie care va merge până la 700 km. O posibilă versiune 4x4 va dispune de două motoare amplasate pe cele două punți, cu o putere totală mult mai mare.

Singura informație care s-ar putea să nu fie pe placul clienților din germania este cea referitoare la uzina înc are va fi produs, Mefi din Italia, care aparține celor de la Fiat. Acolo Stellantis a anunțat că va produce nu mai puțin de patru SUV-uri de clasă medie, pentru toate mărcile de volum ale grupului, Peugeot, Citroen, Opel și, evident, Fiat. Acestea vor folosi platforma STLA medie, o structură modulară destinată vehiculelor electrice compacte și medii.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel electric
opel manta-e
opel corsa e