Operatorii aerieni Emirates și flydubai și-au reluat zborurile normale, după inundațiile grave din Emiratele Arabe Unite

Operatorii aerieni Emirates și flydubai și-au reluat zborurile normale, după inundațiile grave din Emiratele Arabe Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Transportatorul emblematic al Dubaiului, Emirates, și compania aeriană soră flydubai și-au reluat operațiunile normale, după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei săptămâni, au anunțat sâmbătă companiile aeriene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Emirates a anulat aproape 400 de zboruri și a întârziat multe altele ca urmare a unei furtuni record care a lovit marți orașul din deșert Dubai, se arată într-un comunicat publicat de președintele companiei aeriene, Tim Clark.

Din cauza impactului furtunii, compania aeriană a suspendat check-in-ul pentru pasagerii care pleacă din Dubai și și-a oprit operațiunile de tranzit prin Aeroportul Internațional Dubai, un important centru de călătorie global, lăsând blocați mii de călători, scrie News.ro.

Aeroportul s-a chinuit să revină la operațiunile normale după ce furtuna a inundat căile de rulare, forțând devieri de zboruri, întârzieri și anulări.

FOTO Tesla a deschis primul său magazin Pop-Up din România CITEȘTE ȘI FOTO Tesla a deschis primul său magazin Pop-Up din România

Flydubai a revenit sâmbătă la programul său complet de zboruri de la Terminalul 2 și Terminalul 3 al aeroportului, după perturbarea cauzată de vreme, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Clark a spus că Emirates a oferit 12.000 de camere de hotel și 250.000 de tichete de masă clienților care au fost afectați.

El a adăugat că va dura câteva zile pentru a elimina lista de pasageri reprogramați.

VIDEO Primarul Capitalei anunță că lucrările pe Bulevardul Ghencea, pe tronsonul dintre str. Brașov și terminalul tramvaiului 41, sunt aproape de final CITEȘTE ȘI VIDEO Primarul Capitalei anunță că lucrările pe Bulevardul Ghencea, pe tronsonul dintre str. Brașov și terminalul tramvaiului 41, sunt aproape de final

Emiratele Arabe Unite au suferit de zile întregi de impactul inundațiilor, drumurile dintre oraș și Abu Dhabi fiind sâmbătă încă parțial sub apă.

În Abu Dhabi, unele supermarketuri și restaurante s-au confruntat cu o penurie de produse, neputând primi livrări din Dubai.

Cercetătorii au legat evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi furtuna de marți, de schimbările climatice și anticipează că încălzirea globală va duce la temperaturi mai ridicate, umiditate crescută și un risc mai mare de inundații în anumite părți ale regiunii Golfului.

Lipsa infrastructurii de drenaj pentru a face față ploilor abundente în țări precum Emiratele Arabe Unite le poate expune unui risc deosebit de inundații.

viewscnt
Afla mai multe despre
emirates
flydubai