Pandemia începe să lovească din nou companiile aeriene. Blue Air - obligat să taie din programul de zbor

Pandemia începe să lovească din nou companiile aeriene. Blue Air - obligat să taie din programul de zbor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2021

Restricțiile de călătorie impuse de țările europene obligă operatorul aerian low-cost Blue Air să taie din programul de zbor, în lunile ianuarie și februarie 2022, pentru a se adapta la nivelul redus al cererii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Observăm că, din cauza restricțiilor de calatorie, foarte mulți pasageri își reprogramează călătoriile din lunile ianuarie și februarie, concentrându-se pe rezervarea vacanțelor de preajma sărbătorilor de Paște și din vară”, spune Oana Petrescu, Director General Blue Air.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

În consecință, compania este obligată acum să își calibreze programul de zbor, reducându-și serviciile la un minim de operațiuni până la sfârșitul lunii februarie 2022 și concentrându-se pe Programul de Vară 22 cu o capacitate crescută, cu rețea extinsă și flota reînnoită.

În urmă cu un an, mai multe companii aeriene au fost forțate să anuleze curse cu bilete deja plătite, pentru care o parte din bani nu au fost dați nici până în prezent cumpărătorilor, pe fondul restricțiilor de intrare impuse de diferite țări și al cererii scăzute.

Profit.ro a prezentat în vară impactul pandemiei asupra principalelor companii aeriene din România.

De asemenea, date prezentate recent de Profit.ro indică pierderi de 700 de milioane lei în primul an al pandemiei pentru companiile aeriene. TAROM și Wizz Air conduc, iar business-ul cu avioane private al lui Țiriac este de asemenea în Top 3 cele mai afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
zboruri