Sustenabilitatea este un criteriu din ce în ce mai important în real estate, criteriile definitorii trecând treptat, de la statutul de diferențiator în piață la norme impuse de dezvoltare. Standardele de construire au urmat un trend evolutiv, îmbinând responsabilitatea față de mediul înconjurător și necesitatea eficienței energetice a clădirilor, cu impunerea respectării unor reglementări legislative. Dezvoltatorii cu viziune pe termen lung aleg să construiască responsabil, utilizează tehnologii speciale care asigură o calitate mai mare decât minimul acceptat conform legii și adaptează materialele și procedurile la particularitățile zonelor în care construiesc, pentru a spori siguranța, durabilitatea, dar și pentru un consum redus de energie și protecția mediului.
Unul dintre principalele scopuri ale Organizației de Management al Destinației Mamaia-Constanța este promovarea internațională a stațiunii Mamaia. În acest sens, delegația Organizației de Management al Destinației Mamaia-Constanța a participat recent la târgul internațional de turism din Londra, cea mai importantă adunare a profesioniștilor din acest domeniu la nivel mondial.
În zonele aflate în plină dezvoltare, precum Stațiunea Mamaia Nord, se pot observa 2 segmente: dezvoltări macro, de tipul ansamblurilor cu facilități integrate și blocuri individuale, fie că fac parte dintr-un lanț de dezvoltări sau nu. Am realizat o analiză pentru a veni în întâmpinarea celor care nu știu spre ce tip de proprietăți imobiliare ar trebui să își îndrepte atenția: apartamente în resort-uri cu facilități incluse sau în cadrul dezvoltărilor individuale.
Grupul Nordis, singurul dezvoltator de ansambluri rezidențiale și hoteliere de 5 stele din România, se apropie de inaugurarea hotelului Nordis Mamaia, care va fi cel mai mare proiect hotelier și rezidențial din sud-estul Europei.
Majoritatea persoanelor care vor să investească în imobiliare se focusează în analiză pe caracteristicile clădirii, dotările apartamentului și avantajele acestuia, respectiv pe suma cu care poate fi închiriat. Facilitățile în cadrul ansamblului și în imediata proximitate au posibilitatea de a crește gradul de ocupare cu peste 25% și implicit, profitabilitatea investiției imobiliare.
Situat în inima Moldovei, Conacul Polizu, care a trecut printr-un proces amplu de restaurare ce a durat 5 ani, și-a deschis porțile pentru vizitatori în 2011.
Majorarea TVA-ului de la 5% la 9% pentru locuințele noi, măsură care se vrea introdusă începând cu anul 2024, va determina ca oamenii sau investitorii să facă achiziții pe companii cu taxare inversă, spune, la emisiunea (Re)Descoperă România de la PROFIT NEWS TV, Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale de 5 stele, cu proiecte în București, Mamaia, Brașov și Sinaia. Astfel, continuă el, se vor reduce investițiile pe persoane fizice.
Fundația Conservation Carpathia deține, printre altele, ferma de biodiversitate Cobor de 500 de hectare din județul Brașov, aceasta fiind deschisă și pentru turiști. Ferma își bazează activitatea pe creșterea bovinelor Sură de stepă, pentru carnea de vită de înaltă calitate, pe ecoturism și pensiunea de cai.
Resortul Alma Health & Spa Retreat din stațiunea Lacul Sărat, județul Brăila, a fost inaugurat în vara anului trecut, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro. Complexul, deținut de către omul de afaceri Vasile Dogărescu, are 185 de camere, centru de tratament de 2.500 de metri pătrați, 6 restaurante, plajă, piscine, dar și o zonă de conferințe și evenimente.
Soții Thorsten și Juranda Kirschner au achiziționat conacul Grigorescu din satul Rățești, Buzău, în urmă cu 11 ani, cu 35.000 de euro, pe care l-au readus la viață și l-a pus la dispoziția turiștilor care vor să descopere regiunea.