Pasajul de la Doamna Ghica va fi deschis în două săptămâni, anunță Nicușor Dan: ”Nu o să rezolvăm mare lucru. În intersecția aceea se va circula mai bine, dar oamenii se vor bloca în intersecția următoare”

Pasajul de la Doamna Ghica va fi deschis în două săptămâni, anunță Nicușor Dan: ”Nu o să rezolvăm mare lucru. În intersecția aceea se va circula mai bine, dar oamenii se vor bloca în intersecția următoare”
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2023

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Pasajul Doamna Ghica peste Șoseaua Colentina ar urma să fie dat în folosință peste aproximativ două săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe de altă parte, edilul general apreciază că pasajul nu rezolvă problema structurală a traficului. În acest sens, subliniază importanța dezvoltării transportului public.

FOTO Turcii câștigă unul dintre cele mai importante drumuri din România CITEȘTE ȘI FOTO Turcii câștigă unul dintre cele mai importante drumuri din România

„Orașul este complicat și ca să rezolvi o problemă de structură a orașului trebuie să acționezi structurat. Nu mai merge să pui un pod aici, un pod acolo. În două săptămâni o să dăm drumul la podul de Doamna Ghica. Am muncit mult acolo. Nu o să rezolvăm mare lucru. Adică în intersecția aceea se va circula mai bine, dar oamenii vor trece și se vor bloca în intersecția următoare. Ce trebuie noi să facem este: să dezvoltăm transportul în comun, să reparăm toate liniile de tramvai, să aducem tramvaie noi, o să mai vină 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze din fonduri europene sau din Fondul nostru național de mediu”, a spus el, pentru B1Tv.

Nicușor Dan a subliniat și importanța celor zece drumuri radiale, care vor realiza legătura unor artere din Capitală cu Autostrada de Centură. Proiectul este implementat în parteneriat cu CJ Ilfov.

„Este la stadiul de studii de fezabilitate. Până când o să îl avem în teren o să mai dureze trei-patru-cinci ani. (…) O să fie zece astfel de ieșiri până în Autostrada de Centură, astfel încât dacă vrei să mergi dintr-un cartier în altul, o să poți să ieși în Autostrada de Centură, unde o să ai viteză mare și să reintri în oraș”, a spus el, citat de Agerpres.

Pe 10 iulie, primarul general anunța că lucrările la Pasajul Doamna Ghica sunt în grafic și că la începutul toamnei se va circula pe acest pasaj. El menționa că, de un an și jumătate, graficul lucrărilor a fost respectat.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasajul doamna ghica
nicusor dan